Πτώση σημείωσε η λίρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Brexit

Πτώση σημείωσε η λίρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Brexit

Στις 11:53 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση 0,6% στο 1,2458 δολάριο. Επίσης σημείωσε πτώση 0,3% στις 86,10 πένες ανά ευρώ

Πτώση σημείωσε η λίρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Brexit
Πτώση σημείωσε η λίρα, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας που έκρινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου για να εκκινήσει τις διαδικασίες εξόδου από την ΕΕ.

Η λίρα κινήθηκε ανοδικά καθώς τα πρώτα μέρη της απόφασης των δικαστών τάσσονται υπέρ του να δοθεί λόγος στους βουλευτές, κάτι το οποίο οι αγορές ελπίζουν ότι θα οδηγήσει σε μια έκκληση για ένα «ηπιότερο» Brexit που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο να διατηρηθεί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Ωστόσο, η απόφαση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη και η πορεία των τιμών γρήγορα άλλαξε. Σε αυτό συνέβαλε και η απόφαση ότι δεν θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους και τα φιλοευρωπαϊκά κοινοβούλια της Σκοτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στις 11:53 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση 0,6% στο 1,2458 δολάριο. Επίσης σημείωσε πτώση 0,3% στις 86,10 πένες ανά ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,4%.
Κλείσιμο

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα χαστούκι για τη βρετανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Τζαβαΐντ Αφσάρ, χρηματιστής στην Securequity. «Ωστόσο, το κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει την έγκρισή του και το χρονοδιάγραμμα για το Brexit θα μπορούσε να τηρηθεί. Σε ό,τι αφορά τους επενδυτές, έφυγε μια ακόμα αβεβαιότητα και μπορούν να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης