Wall Street Journal: Γαλλία - Ρωσία συμμαχία;

Wall Street Journal: Γαλλία - Ρωσία συμμαχία;

Μέχρι τώρα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ επέκρινε δριμύτατα τη ρωσική κυβέρνηση για το συριακό - Τώρα όμως η Γαλλία κάνει... στροφή δηλώνοντας έτοιμη να συσφίξει τις σχέσεις της με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν

Wall Street Journal: Γαλλία - Ρωσία συμμαχία;
Χείρα φιλίας στη Ρωσία τείνει η Γαλλία καθώς τα δύο φαβορί για την προεδρία της χώρας, ο ηγέτης της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν και η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, αντιτίθενται στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Η γαλλική στάση των δύο υποψηφίων απειλεί να αλλάξει τη στρατηγική της Ευρώπης στην προσπάθειά της να συγκρατήσει τον στρατιωτικό δυναμισμό της Μόσχας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Μέχρι τώρα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ επέκρινε δριμύτατα τη ρωσική κυβέρνηση για το συριακό. Τώρα όμως η Γαλλία κάνει... στροφή δηλώνοντας έτοιμη να συσφίξει τις σχέσεις της με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας,
Κλείσιμο
Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας είναι φίλος της Μόσχας. 

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της Λεπέν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017. Ο συντηρητικός υποψήφιος έχει επισημάνει ότι, η δυτική πολιτική για τη Συρία απέτυχε τονίζοντας πως αν εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας, το Παρίσι θα έχει πιο στενούς δεσμούς με τη Μόσχα.
 
Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν έχει οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία και, ενόψει των εκλογών, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου γνωρίζει ότι η μάχη που θα δώσει είναι όχι μόνο δύσκολη αλλά και ακριβή. Αυτός είναι και ο λόγος που αναζητά χρηματοδότες εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, το Εθνικό Μέτωπο στρέφεται σε Ρώσους αφού οι γαλλικές τράπεζες έχουν γυρίσει την πλάτη στο Εθνικό Μέτωπο. Εξάλλου, το κόμμα της Λεπέν είχε στραφεί και το 2014 σε ρωσικά ιδρύματα για χρηματοδότηση. «Θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση εκεί που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να την βρούμε. Βρήκαμε χρηματοδότηση στη Ρωσία το 2014, οπότε ναι, θα ξαναπροσπαθήσουμε», υποστηρίζει το στέλεχος του κόμματος ντε Σαν Ζιστ στο πρακτορείο «Bloomberg».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακροδεξιό κόμμα έχει κρατήσει φιλορωσική στάση στην ουκρανική κρίση και στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 

Εκτός από τη Γαλλία, και οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά στη ρωσική κυβέρνηση με τον 45ο πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, να έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η νέα κυβέρνηση της Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί πιο στενά με τη Μόσχα ειδικά στο θέμα της τρομοκρατίας.

Ο Τραμπ έχει ταχθεί επίσης κατά των ευρωπαικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης