Αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας στην Ελβετία μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας στην Ελβετία μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Τουλάχιστον 480 άτομα θεωρούνται ύποπτα για πιθανές επιθέσεις - Έχει εντοπιστεί ομάδα που ενδεχομένως να σχετίζεται με την ενέργεια στο Παρίσι, σε δυτικό προάστιο της Γενεύης

Αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας στην Ελβετία μετά την επίθεση στο Βερολίνο
Το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σήμανε συναγερμό στις αρχές της Ελβετίας, οι οποίες αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ελβετίας ενημέρωσαν για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών, ζητώντας τη λήψη εκτάκτων μέτρων. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης υπάρχουν τουλάχιστον 480 άτομα που παρακολουθούνται ως υποψήφια για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ για ορισμένους έχει διαπιστωθεί η σχέση τους με ισλαμιστικές οργανώσεις.

Όπως έγινε γνωστό, έχει εντοπιστεί μία ομάδα ατόμων σε δυτικό προάστιο της Γενεύης, τα οποία είναι πιθανό να ετοιμάζουν επίθεση μέσα στη διάρκεια των γιορτών. Από το 2015 διεξαγόταν έρευνα για ύποπτους, οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε, σχετίζονταν με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης