Διχάζουν την Γαλλία οι αφίσες με γκέι εραστές για το ασφαλές σεξ

Διχάζουν την Γαλλία οι αφίσες με γκέι εραστές για το ασφαλές σεξ

Στα γαλλικά δικαστήρια κατέληξε η υπόθεση με τις αφίσες ομοφυλόφιλων εραστών που αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία πολλών γαλλικών πόλεων για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για το ασφαλές σεξ

Διχάζουν την Γαλλία οι αφίσες με γκέι εραστές για το ασφαλές σεξ
Την δικαστική οδό επέλεξε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν για να αντιμετωπίσει την άρνηση δέκα δημάρχων να βάλουν στις πόλεις τους τις αφίσες του υπουργείου για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για ασφαλές σεξ και για την προστασία ενάντια στο Aids.

Οι επίμαχες αφίσες εικονίζουν δύο άνδρες αγκαλιασμένους και από κάτω αναγράφεται το σλόγκαν:
«Με έναν αγαπημένο, με έναν φίλο, με έναν άγνωστο. Οι περιπτώσεις ποικίλουν. Οι τρόποι προφύλαξης επίσης». Το γαλλικό υπουργείο Υγείας απέστειλε τις αφίσες, στις οποίες εικονίζονται άνδρες κάθε ηλικίας και φυλετικής προέλευσης, σε 130 πόλεις, αλλά κάποιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν να τις τοποθετήσουν στην πόλη τους και τις χαρακτήρισαν «ανήθικες» ενώ διευκρίνισαν ότι δεν είναι ομοφοβικοί.


Κλείσιμο

Η υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απαράδεκτη την απαγόρευση των δημάρχων και μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον των αφισών στις δικαστικές αίθουσες, κάλεσε τους χρήστες στο Twitter να κοινοποιήσουν τις φωτογραφίες τους ως απάντηση σε όσους ασκούν κριτική. Όμως, από την άλλη πλευρά και οι δήμαρχοι αρκετών γαλλικών πόλεων υπεραμύνθηκαν της απόφασής τους.

O Bruno Beschizza, δήμαρχος στην πόλη Aulnay-sous-Bois, κοντά στο Παρίσι και ένας από τους δημάρχους που δεν αποδέχθηκε τις αφίσες, δήλωσε ότι θα έκανε το ίδιο ακόμα και αν οι αφίσες απεικόνιζαν ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ ο Christophe Bechsaid, δήμαρχος στην πόλη Angers, ανέφερε ότι απαγόρευσε τις αφίσες στα σχολεία και στους δρόμους από τους οποίους διέρχονται σχολικά λεωφορεία.



Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δήλωσε ότι δεν θεωρεί τις αφίσες αποτελεσματικές και κατανοεί όσους αισθάνονται σοκαρισμένοι, αλλά πρόσθεσε ότι η μάχη ενάντια στο Aids είναι πιο σημαντική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης