Ιταλία: Με την σύζυγό του ο Ρέντσι στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ιταλία: Με την σύζυγό του ο Ρέντσι στις σεισμόπληκτες περιοχές

Συνομίλησε με άστεγους διαβεβαιώνοντάς τους ότι «θα χρειαστεί χρόνος, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Ιταλία: Με την σύζυγό του ο Ρέντσι στις σεισμόπληκτες περιοχές
Τη σεισμόπληκτη Πρέτσι στην Ούμπρια επισκέφθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, με τη σύζυγό του, Ανιέζε Λαντίνι, μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την κεντρική Ιταλία με αποτέλεσμα περισσότεροι από 30.000 να υπολογίζονται όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«
Το πρώτο που επείγει είναι η ψυχολογική στήριξη», δήλωσε ο Ρέντσι εξηγώντας πως αποτελεί προτεραιότητα η αποκατάσταση της ψυχολογίας των σεισμοπλήκτων.

Κλείσιμο
Ο Ρέντσι, ο οποίος μετέβη στην περιοχή λίγες ώρες αφότου σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συναντήθηκε με τους πολίτες και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.



«Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Αλλά θα καταφέρουμε ακόμα και αν χρειαστεί πολύς χρόνος», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολούθησε και λειτουργία που τελέστηκε στην περιοχή. 

Όσο για τους κατοίκους που αρνούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή υποστηρίζοντας πως εργάζονται στο νοσοκομείο, ότι έχουν κατοικίδια που πρέπει να φροντίσουν, ή επειδή απλώς δεν θέλουν να φύγουν από την πόλη τους, ο Ρέντσι είπε: «Σωστά το ζητούν όλοι και είναι πολύ όμορφο που το ζητούν. Το είπε και ο πάτερ Λουτσάνο στη λειτουργία, να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν εδώ. Είναι κατανοητό και κανείς δε μπορεί να φανταστεί ότι φεύγει».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εξετάζεται σχέδιο ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοι όσο πιο κοντά στα σπίτια τους, εξηγώντας ότι τα ξενοδοχεία που έχουν δοθεί στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται σε απόσταση μίας ώρας.



«Από την άλλη το πρόβλημα συνδέεται με το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξουν σκηνές τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη από τώρα κάνει κρύο. Στόχος, λοιπόν, είναι να μελετήσουμε κάποιες φόρμες ώστε να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα», πρόσθεσε ο Ρέντσι, ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί με τη σύζυγό του με ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δήμου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης