Βενεζουέλα: H Γερουσία παραπέμπει σε δίκη τον Μαδούρο για πραξικόπημα

Βενεζουέλα: H Γερουσία παραπέμπει σε δίκη τον Μαδούρο για πραξικόπημα

Σε μια περιπετειώδη συνεδρίαση με «ντου» οπαδών του προέδρου της χώρας στο κτήριο - Παρατηρητές σημειώνουν ότι και αυτή η απόφαση θα ακυρωθεί από το ανώτατο δικαστήριο

Βενεζουέλα: H Γερουσία παραπέμπει σε δίκη τον Μαδούρο για πραξικόπημα
Να παραπέμψει σε δίκη τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο για παραβίαση της Δημοκρατίας αποφάσισε η Γερουσία μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση.

Όπως είπαν οι Γερουσιαστές ο Μαδούρο παραβίασε το Σύνταγμα και προχώρησε σε πραξικόπημα.

Η απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες μετά την απόφαση των αρχών της χώρας να μπλοκάρουν μια ψηφοφορία για την αφαίρεση των εξουσιών από τον Μαδούρο. Οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος είχαν κατηγορήσει την αντιπολίτευση για νοθεία στη συλλογη των απαραίτητων υπογραφών προκειμένου να διεξαχθεί το σχετικό δημοψήφισμα.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γαρουσίας, οπαδοί του Μαδούρο ντυμένοι στα κόκκινα εισέβαλαν στο κτήριο κατηγορώντας τους γερουσιαστές ότι προχωρούν σε πολιτική δίκη σε βάρος του ηγέτη της Βενεζουέλας.








Παρατηρητές λένε, ωστόσο, ότι και αυτή η απόφαση της Γερουσίας θα πέσει στο κενό καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει επανειλημμένως ακυρώσει αποφάσεις του σώματος που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Ο ίδιος ο Μαδούρο σε μήνυμά του από τη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται επανέλαβε ότι «η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά τη συνεχή προσπάθεια της Δεξιάς που προσπαθεί να καταλάβει την εξουσία με αντισυνταγματικές μεθόδους».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν απευθύνει κάλεσμα ειρηνικών συγκεντρώσεων για την Τετάρτη σε όλη τη Βενεζουέλα προκειμένου «να επανακαταλάβουμε τη Βενεζουέλα βήμα-βήμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης