Χαμάς: O Παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος με τον θάνατο του Πέρες

Χαμάς: O Παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος με τον θάνατο του Πέρες

Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση αποκαλεί τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ «εγκληματία» που τους προκάλεσε «αιματοχυσία»

Χαμάς: O Παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος με τον θάνατο του Πέρες
Τη χαρά της για τον θάνατο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιμόν Πέρες εξέφρασε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

«Ο παλαιστινιακός λαός είναι πολύ χαρούμενος για τον θάνατο αυτού του εγκληματία, που τους προκάλεσε αιματοχυσία», δήλωσε εκπρόσωπος της Χαμάς στο πρακτορείο Associated Press.

«Ο Σιμόν Πέρες ήταν ο τελευταίος εναπομένων από τους ισραηλινούς αξιωματούχους που ίδρυσαν την κατοχή. Ο θάνατός του αποτελεί το τέλος μίας φάσης στην ιστορία αυτής της κατοχής και την έναρξη μίας νέας φάσης αδυναμίας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η Χαμάς, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ως δηλωμένο στόχο την καταστροφή του Ισραήλ.

Ο Πέρες νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα του Ισραήλ από τις 13 Σεπτεμβρίου μετά το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με την κατάστασή του να κρίνεται αρχικά σταθερή αλλά σοβαρή. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν την παρουσία θρόμβου, ο οποίος προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ νεότερες εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο ο 93χρονος είχε νοσηλευτεί έπειτα από αρρυθμίες, πριν από τις οποίες είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Ωστόσο, ύστερα από τοποθέτηση βηματοδότη η κατάστασή του είχε κριθεί ικανοποιητική. Η υγεία του, εντούτοις, τις τελευταίες ημέρες σημείωσε σημαντική επιδείνωση με το περιβάλλον του να επισημαίνει πως ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ βρισκόταν «μεταξύ ζωής και θανάτου». Πράγματι, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις ανθρώπου του περιβάλλοντός του, οι συγγενείς του Πέρες κλήθηκαν στο νοσοκομείο για να τον αποχαιρετήσουν. 

Δείτε το αφιέρωμα του Euronews (2014) στη ζωή και το έργο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης