ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από επίθεση ενόπλου

ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από επίθεση ενόπλου

Νεκρός ο δράστης - Σοβαρή η κατάσταση δύο τραυματιών - Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί αν αντιμετώπιζε επαγγελματικά προβλήματα 

ΗΠΑ: Εννέα τραυματίες από επίθεση ενόπλου
Άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Χιούστον των ΗΠΑ τραυματίζοντας εννέα ανθρώπους.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν δικηγόρος και εργαζόταν στην περιοχή, άνοιξε πυρ και κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον εξουδετέρωσαν. 

Κλείσιμο
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι τραυματίες βρίσκονταν στο έδαφος, ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις και στην οδό Λο, έχουν συγκεντρωθεί και ειδικοί πυροτεχνουργοί, καθώς εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα. 

Όπως αναφέρει τοπικός ο τηλεοπτικός σταθμός Abc13Houston η αμερικανική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν το εμπορικό κέντρο στις οδούς Γουέσλαγιαν και Μπισονέ νοτιοδυτικά του Χιούστον. 

Το ίδιο δίκτυο επισημαίνει πως ο δράστης ήταν μαύρος, έφερε περίστροφο και πως άνοιξε πυρ εναντίον οχημάτων ενώ βρισκόταν κρυμμένος πίσω από δέντρα. 

«Λάβαμε μία κλήση στις 6:29 για πυροβολισμούς στο κατάστημα Petco. Οι πρώτες μονάδες κατευθύνθηκαν στο πάρκινγκ όπου συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χιούστον. 

Λίγη ώρα αργότερα, ο αναπληρωτής αρχηγός της πυροσβεστικής  δήλωσε πως η κατάσταση κάποιων από τους τραυματίες κρίνεται σοβαρή, ενώ διευκρίνισε πως μερικοί εξ αυτών δέχθηκαν τα πυρά του αγνώστου ενώ βρίσκονταν ακόμα εντός των οχημάτων τους. 

«Τα πρώτα πυρά διαπέρασαν το παρμπρίζ μου και το παράθυρο δίπλα μου. Δεν ξέρουμε πού βρισκόταν ο δράστης», είπε μία γυναίκα στο  Abc13Houston, ενώ ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Κυριολεκτικά άκουσα τις σφαίρες να περνούν μπροστά από το πρόσωπό μου. Είναι δύσκολο να το χωνέψω».

Νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας του Τέξας ανέφερε πως ο δράστης ήταν δικηγόρος που εργαζόταν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Οι αρχές του Χιούστον διενεργούν έρευνα ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο ο δράστης αντιμετώπιζε επαγγελματικά προβλήματα. 

Από τους εννέα τραυματίες, οι έξι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, εκ των οποίων οι τρεις δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις κατοικίες τους, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ακόμα σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο δράστης άνοιξε πυρ και κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά, εξουδετερώνοντάς τον. Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στο αυτοκίνητό του και το σώμα του για εκρηκτικά, χωρίς να εντοπιστούν μηχανισμοί. Ωστόσο, στο όχημά του βρέθηκαν «πολλά όπλα».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης