Βίντεο: Εισβολή πάνω από 30 ανδρών με στιλέτα σε ναό των Σιχ στην Βρετανία

Βίντεο: Εισβολή πάνω από 30 ανδρών με στιλέτα σε ναό των Σιχ στην Βρετανία

Πενήντα πέντε συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής - Πρόκειται για διαδηλωτές που κατέλαβαν τον ναό διαμαρτυρόμενoi για την τέλεση γάμου μεταξύ Σιχ και μουσουλμάνας

Βίντεο: Εισβολή πάνω από 30 ανδρών με στιλέτα σε ναό των Σιχ στην Βρετανία
Ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν σήμερα επί ώρες ναό των Σιχ στην κωμόπολη Λίμινγκτον Σπα, μετά την επιδρομή που έκαναν στο ναό τριάντα και πλέον μέλη άνδρες οπλισμένοι με στιλέτα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις με τους άνδρες, που είχαν ταμπουρωθεί μέσα στον ναό Gurdwara Sahib. Πενήντα-πέντε άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η έφοδος στο ναό συνδέεται με την τέλεση ενός μικτού γάμου μεταξύ ατόμων διαφορετικού θρησκεύματος, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινότητα των Σιχ της περιοχής.


Κλείσιμο

Η αστυνομία αντιμετώπισε εξ αρχής την έφοδο των «σαμουράι» ως παράνομη εισβολή και όχι ως τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας ωστόσο ότι ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί, για παν ενδεχόμενο.

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Νεολαία Σιχ του Μπέρμπιγχαμ δημοσίευσε ένα video sto Facebook που δείχνει μια ομάδα μαυροντυμένων ανδρών (πολλοί εκ των οποίων φορούν κουκούλες) να κάθονται στο πάτωμα του ναού με πλακάτ και να ψέλνουν.

Σύμφωνα με την ονομασία του βίντεο και παρά τις πληροφορίες ότι οι διαδηλωτές  πρόκειται για «ειρηνική διαμαρτυρία» για την τέλεση ενός γάμου μεταξύ αλλόθρησκων, που οι Σιχ νεαροί πιστεύουν ότι παραβιάζει τους κανόνες της θρησκείας τους.

Ειδικότερα, και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεαροί φέρονται να διαμαρτύρονται για την τέλεση ενός γάμου μεταξύ ενός Σιχ και μιας μουσουλμάνας που επρόκειτο να τελεστεί σήμερα το απόγευμα, αλλά αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης