Και οι Γερμανοί κρύβουν πλέον τα λεφτά στο «στρώμα»

Και οι Γερμανοί κρύβουν πλέον τα λεφτά στο «στρώμα»

Eπιλέγοντας ως πιο ασφαλές καταφύγιο για τις αποταμιεύσεις τους χρηματοκιβώτια που αγοράζουν και τοποθετούν στο σπίτι

Και οι Γερμανοί κρύβουν πλέον τα λεφτά στο «στρώμα»
Ακολουθώντας τις νεοαποκτηθείσες συνήθειες των Ελλήνων, οι Γερμανοί φέρονται να εγκαταλείπουν την ασφάλεια των τραπεζών για τις καταθέσεις τους, επιλέγοντας ως πιο ασφαλές καταφύγιο για τις αποταμιεύσεις τους χρηματοκιβώτια που αγοράζουν και τοποθετούν στο σπίτι.

Επί σειρά ετών, οι Γερμανοί κατέθεταν τα χρήματά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς παρά την πτώση των επιτοκίων. Θεωρούσαν τους λογαριασμούς τους ασφαλείς, ενώ εξακολουθούσαν να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε μετρητά. Προσφάτως, όμως, όπως σχολιάζει το MarketWatch, πολλοί εξ αυτών έχασαν την παλιά τους πίστη, λόγω και της βουτιάς των επιτοκίων σε αρνητικό έδαφος.

«Δεν σε αποζημιώνει να έχεις χρήματα στην τράπεζα και επιπλέον φορολογείσαι γι' αυτό», αναφέρει ο 82χρονος συνταξιούχος, Uwe Wiese, που αποφάσισε να βάλει σε χρηματοκιβώτιο οικονομίες 53.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και μέρους του εφάπαξ που έλαβε όταν βγήκε στη σύνταξη.

«Από τη στιγμή που η τράπεζα μου λέει ότι πρέπει να πληρώνω φόρο για τις καταθέσεις μου θα πάρω τις 50.000 μου ή ό,τι άλλο έχω και θα το βάλω στο μαξιλάρι μου ή θα αγοράσω χρηματοκιβώτιο και θα βάλω τα λεφτά μέσα», αναφέρει και ο 53χρονος επιχειρηματίας από το Μόναχο, Dagmar Metzger.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης