Ιταλία: Τα μέρη του σεισμού θα γίνουν «χωριά-φάντασμα»

Ιταλία: Τα μέρη του σεισμού θα γίνουν «χωριά-φάντασμα»

Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν και δύσκολα θα γυρίσει κανείς εκεί...

Ιταλία: Τα μέρη του σεισμού θα γίνουν «χωριά-φάντασμα»
Τα μικρά χωριά γύρω από το Αματρίτσε που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ με τους 290 νεκρούς θα μετατραπούν σε «φαντάσματα». Πρόκειται για όλους αυτούς του «συνοικισμούς» στους οποίους έμεναν οικογένειες μεγαλοαγροτών, γενιές επί γενεών, που με την πορεία του χρόνου στράφηκαν στην πόλη και επέστρεφαν στις ρίζες τους μόνο για διακοπές.

Θυμίζουν δηλαδή τα μικρά χωριουδάκια της ελληνικής επαρχίας που παίρνουν ζωή στις γιορτές, τις αργίες και το καλοκαίρι. Εκεί που τα παιδιά τρέχουν ελεύθερα στους δρόμους, τα σπίτια δεν κλειδώνονται και η ζωή κυλάει σε διαφορετικούς ρυθμούς...


Ο σεισμός όμως αναμένεται να αλλάξει την εικόνα αυτή για πάντα... Τώρα υπάρχει βάσιμος φόβος ότι θα εγκαταλειφθούν δια παντός και θα μετατραπούν σε χωριά-φαντάσματα. Τα Sant'Angelo, San Lorenzo e Flaviano, Saletta, Rio, Cossito, και Retrosi είναι μερικά μόνο από τα 60 χωριουδάκια που όλοι φοβούνται ότι κανείς δεν θα ζήσει εκεί ξανά.

Κλείσιμο
Και μπορεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι να υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει πλήρης ανοικοδόμηση της περιοχής, ωστόσο όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του Reuters το παρελθόν στην Ιταλία έχει διδάξει ότι τελικά ποτέ δεν γίνεται τίποτε...



Αν μάλιστα λάβει υπόψη του κανείς ότι στην Ιταλία σχεδόν κανείς δεν ασφαλίζει το σπίτι του για σεισμό, με αποτέλεσμα η ανοικοδόμηση να πρέπει να γίνει από το κράτος (το οποίο έχει ήδη πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα), αντιλαμβάνεται ότι η μοίρα της πληγείσας περιοχής είναι πολύ δύσκολη!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης