Γαλλία: Παράνομη η απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες

Γαλλία: Παράνομη η απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Γαλλίας, «η απαγόρευση παραβιάζει ξεκάθαρα τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία των πεποιθήσεων καθώς και την ατομική ελευθερία»

Γαλλία: Παράνομη η απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες
Έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση 26 δήμων της χώρας να απαγορεύσουν το μπουρκίνι στις δημόσιες παραλίες είναι παράνομη.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο του Κράτους της Γαλλίας, «η απαγόρευση παραβιάζει ξεκάθαρα τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία των πεποιθήσεων καθώς και την ατομική ελευθερία».

Η απόφαση του μπουρκίνι έφτασε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έπειτα από προσφυγή δύο οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μουσουλμάνων οι οποίες κατήγγειλαν το μέτρο ως «απαράδεκτο»

Η απόφαση του Συμβουλίου του Κράτους σημαίνει ότι αναστέλλονται οι απαγορεύσεις έως ότου να ληφθεί η οριστική δικαστική απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα των μπουρκίνι, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που είδαν πρόσφατα το «φως» της δημοσιότητας, οι περισσότεροι Γάλλοι υποστηρίζουν την απαγόρευση των μπουρκίνι. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης