Αλβανία: Ανησυχία για αύξηση της ροής μεταναστών από την Ελλάδα

Αλβανία: Ανησυχία για αύξηση της ροής μεταναστών από την Ελλάδα

Μετά τη σύλληψη 26 Αφγανών που μπήκαν από την Κακαβιά - Ερευνάται αν έχει στηθεί κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ομάδων προσφύγων 

Αλβανία: Ανησυχία για αύξηση της ροής μεταναστών από την Ελλάδα
Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 26 Αφγανούς πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα από την Κακαβιά, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Δεκαοκτώ από τους πρόσφυγες είναι μικρά παιδιά, και ο προορισμός όλων ήταν το Μαυροβούνιο. Η αλβανική αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά οι πρόσφυγες αναμένεται να παραδοθούν στης ελληνικές αρχές. 

Κλείσιμο
Οι αστυνομικές αρχές και των δύο γειτονικών χώρων διερευνούν την πιθανότητα να οργανώνονται από κυκλώματα διακινήσεις μεγάλων ομάδων προσφύγων οι οποίοι κρύβονται στις δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, προτού συνεχίσουν για το Μαυροβούνιο, με τελικό προορισμό δυτικές χώρες. 

Η Αλβανία αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες αυξημένες ροές Σύρων και Αφγανών προσφύγων που φτάνουν στη χώρα από την Ελλάδα. Οι αλβανικές αρχές, με την βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, άνοιξαν ενα γραφείο στο Αργυρόκαστρο για να συντονίσουν τις προσπάθεις να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης