ΗΠΑ: Αστυνομικός συνελήφθη για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Αστυνομικός συνελήφθη για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές

Ο 36χρονος Νίκολας Γιανγκ κατηγορείται ότι επιχείρησε να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος

ΗΠΑ: Αστυνομικός συνελήφθη για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές
Ένας Αμερικανός αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ουάσιγκτον συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να βοηθήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN ο 36χρονος Νίκολας Γιανγκ είναι ο πρώτος Αμερικανός αστυνομικός που συλλαμβάνεται για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Γιανγκ κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταφέρει χρήματα και «υλική υποστήριξη» στους τζιχαντιστές.

Ο 36χρονος από το Φέρφαξ της Βιρτζίνια, ο οποίος εργαζόταν στο συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης, συνελήφθη έπειτα από ένα χρόνο ερευνών.

Η Washington Post αναφέρει πως ο αστυνομικός συνελήφθη στα κεντρικά της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και τέθηκε εκτός υπηρεσίας. 
Κλείσιμο

Αναλυτικότερα, τον Γιάνγκ, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τον Σεπτέμβριο του 2010, προσέγγισε μυστικός πράκτορας παριστάνοντας τον τζιχαντιστή.

Ο Γιανγκ, λοιπόν, ύστερα από αίτημα του άνδρα, του έστειλε κώδικες για ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ώστε οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 36χρονος που εργαζόταν στην υπηρεσία από το 2003, δεν αποτέλεσε απειλή για την ασφάλεια του μετρό με τον επικεφαλής της αστυνομίας συγκοινωνιακού δικτύου, Ρον Πάβλικ, να δηλώνει «βαθιά ανήσυχος» για την υπόθεση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης