Ηνωμένα Έθνη: Τέλη Αυγούστου οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Συρία

Ηνωμένα Έθνη: Τέλη Αυγούστου οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Συρία

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Σταφάν ντε Μιστούρα δήλωσε πως «οι συζητήσεις δεν μπορούν να περιμένουν την αποκλιμάκωση της έντασης στο Χαλέπι ή στη Δαμασκό»

Ηνωμένα Έθνη: Τέλη Αυγούστου οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Συρία
Την ελπίδα ότι οι συζητήσεις για την παύση πυρός και την επίτευξη ειρήνης στη Συρία θα ξεκινήσουν εκ νέου στα τέλη Αυγούστου, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών, Σταφάν ντε Μιστούρα, μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενεύη, την Τρίτη (26/7).

«Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο να επαναφέρουμε τις αντίπαλες πλευρές στο τραπέζι της συζήτησης, το αργότερο ως το τέλος Αυγούστου», δήλωσε ο Σταφάν ντε Μιστούρα, δίνοντας το στίγμα όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ
και της Ρωσίας. Ο υπεύθυνος για τον διάλογο στο συριακό ζήτημα αναφέρθηκε στο επείγον της διαδικασίας, καθώς ο εμφύλιος μαίνεται, ενώ η κατάσταση έχει ενταθεί σε υπέρμετρο βαθμό γύρω και μέσα στο Χαλέπι, για το οποίο δίνουν μάχη τα κυβερνητικά στρατεύματα με τις ομάδες αντίστασης της αντιπολίτευσης.

Για το λόγο αυτό, ο Σταφάν ντε Μιστούρα τόνισε ότι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν εκ νέου διαδικασίες υπό καθεστώς εκεχειρίας είναι μάλλον ουτοπικό και ότι πλέον δεν τίθεται ο συγκεκριμένος όρος, αν και θα ήταν χρήσιμο οι συζητήσεις να διεξάγονται υπό το καθεστώς παύσης του πυρός. «Οι συζητήσεις δεν μπορούν να περιμένουν την αποκλιμάκωση της έντασης στο Χαλέπι ή στη Δαμασκό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Γενεύη και διήρκεσαν αρκετές ώρες, έδωσαν το «παρών» ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, Μάικλ Ράτνι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκενάτι Γκατίλοφ.

Στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αναφέρθηκε σε πρόοδο των συνομιλιών για το συριακό, μετά και την τελευταία συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεγκέι Λαβρόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης