Μιλάνο: Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό έπειτα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου

Μιλάνο: Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό έπειτα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου

Πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη σε ξύλινο κουτί από το οποίο διακρίνονταν καλώδια - Διεξάγεται έρευνα από τους καραμπινιέροι - Επανέρχονται σταδιακά τα δρομολόγια των γραμμών M2 και M3

Μιλάνο: Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό έπειτα από εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου
«Συναγερμός» σήμανε στο σταθμό του μετρό του σιδηροδρομικού σταθμού του Μιλάνου στην Ιταλία, όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή για εκκένωση του σταθμού, ενώ διεκόπησαν και τα δρομολόγια των γραμμών M2 και M3.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο και ο σταθμός εκκενώθηκε με ηρεμία όπως επισήμαναν οι καραμπινιέροι. 

Στο σημείο έσπευσαν 38 οχήματα της αστυνομίας, καθώς και ειδικοί πυροτεχνουργοί, ενώ σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera από το ξύλινο κουτί που βρέθηκε, διακρίνονταν καλώδια.

Οι ειδικοί πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη και τώρα διενεργούν έρευνα για το αντικείμενο, το οποίο ενδέχεται να περιέχει υλικό για ηλεκτρολογική χρήση ή να είναι ψεύτικος εκρηκτικός μηχανισμός.
Κλείσιμο

Οι πρώτες πληροφορίες από τις έρευνες, πάντως, κάνουν λόγο για μπαταρία με καλώδια χωρίς εκρηκτικό μηχανισμό. 

Η Καρμέλα Ρότζα από το δήμο του Μιλάνου εξήγησε στον ιταλικό Τύπο πως κλήθηκαν οι ειδικοί πυροτεχνουργοί όχι για να προκληθεί αγωνία στους πολίτες, αλλά για να ακολουθηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται ώστε να διαπιστωθεί τι είναι το ύποπτο αντικείμενο.

Η Ρότζα εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται για αντικείμενο που κάποιος πολίτης ξέχασε στο σταθμό του μετρό, επισημαίνοντας πως θα πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό καθώς «με τις διακοπές ο κόσμος μερικές φορές ξεχνάει δέματα στους χώρους αναχωρήσεων».


Το ύποπτο κουτί μετά την έκρηξη




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης