Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας αποφάνθηκε ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, πρέπει να περάσει από δίκη για την υπόθεση Ταπί.
Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ σε δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο και την παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η Κριστίν Λαγκάρντ κατηγορείται για αμέλεια σε μια διαιτησία υπέρ του Γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί το 2008, όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομίας της χώρας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τονίζει πως «εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη» του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ. Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, «εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της», αναφέρει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».