Ομπάμα: Το Brexit δημιουργεί αμφιβολίες για το μέλλον της ΕΕ

Ομπάμα: Το Brexit δημιουργεί αμφιβολίες για το μέλλον της ΕΕ

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ παραδέχτηκε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο, 

Ομπάμα: Το Brexit δημιουργεί αμφιβολίες για το μέλλον της ΕΕ
Την ανάγκη να πετύχει το εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις επαφές που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον απόηχο του
Brexit.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με μία φράση που δημιουργεί εντυπώσεις δήλωσε πως η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα για το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παραδέχτηκε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο, ωστόσο έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει άλλο περιστατικό εξόδου χώρας από την ΕΕ και ότι δεν έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διάλυσής της.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαδικασία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει αν ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στο σημείο αυτό πάντως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε ότι δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις εάν δεν προηγηθεί η σχετική αίτηση των Βρετανών στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς το Λονδίνο πως για να διασφαλίσει η Βρετανία την ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα πρέπει να σεβαστεί τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και την ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ εμφανίσθηκαν αποφασισμένοι για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομσιόν έθεσε ως στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μεγάλα ζητήματα της TTIP, δηλαδή την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής μέχρι τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης