Βρετανία: Κατακόρυφη αύξηση των ξενοφοβικών επιθέσεων μετά το Brexit

Βρετανία: Κατακόρυφη αύξηση των ξενοφοβικών επιθέσεων μετά το Brexit

«Δεν θα ανεχτούμε εγκλήματα μίσους ή τέτοιου είδους επιθέσεις. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν», ανέφερε σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Ντέιβιντ Κάμερον

Βρετανία: Κατακόρυφη αύξηση των ξενοφοβικών επιθέσεων μετά το Brexit
Ο Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε τη Δευτέρα τις «άθλιες» ξενοφοβικές επιθέσεις που δείχνουν να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στη χώρα του, μετά από την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Παρασκευής. 

«Τις περασμένες μέρες γίναμε μάρτυρες άθλιων βανδαλισμών με γκράφιτι σε ένα πολωνικό κοινοτικό κέντρο αλλά και λεκτικών επιθέσεων εναντίον ατόμων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες»,
ανέφερε σήμερα ο Κάμερον στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν συνεισφέρει σημαντικά στη χώρα μας. Δεν θα ανεχτούμε εγκλήματα μίσους ή τέτοιου είδους επιθέσεις. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, τα τελευταία στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές δείχνουν πως οι επιθέσεις ρατσιστικού και ξενοφοβικού χαρακτήρα παρουσίασαν αύξηση 57% το διάστημα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι την περασμένη Κυριακή, συγκριτικά με το αντίστοιχο τετραήμερο πριν από τέσσερις εβδομάδες. Συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες για 85 περιστατικά επιθέσεων με ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις τοπικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολωνική πρεσβεία στο Λονδίνο εξέφρασε με ανακοίνωσή της θλίψη και αποτροπιασμό αναφορικά με τις επιθέσεις στο κοινοτικό κέντρο, ενώ και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, μαζί με την μεγαλύτερη οργάνωση μουσουλμάνων του ΗΒ, κατήγγειλαν αύξηση στις ρατσιστικές επιθέσεις (σωματικές αλλά και λεκτικές) ενάντια σε πιστούς του Ισλάμ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης