Κέρι προς Ευρωπαίους: «Μην τα χάσετε» με το Brexit

Κέρι προς Ευρωπαίους: «Μην τα χάσετε» με το Brexit

Καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να υπερασπιστούν τις «αξίες και τα συμφέροντα που μας έφεραν κοντά», όταν θα διαπραγματεύονται την έξοδο των Βρετανών

Κέρι προς Ευρωπαίους: «Μην τα χάσετε» με το Brexit
Να μην τα... χάσουν με το Brexit, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι ο οποίος ταξίδεψε σήμερα στις Βρυξέλλες, έπειτα από την θύελλα που προκάλεσε στην Ευρώπη η ψήφος των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες, λοιπόν, ο κ. Κέρι προέτρεψε τους Ευρωπαίους να «μην τα χάσουν» και να υπερασπιστούν τις «αξίες και τα συμφέροντα που μας έφεραν κοντά», όταν θα διαπραγματεύονται την έξοδο των Βρετανών από την ΕΕ.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, ώστε κανείς να μην τα χάσει, να μην δράσει απερίσκεπτα αλλά να δούμε πώς μπορούν να διατηρηθούν τα συμφέροντα και οι αξίες που μας ένωσαν από την αρχή», τόνισε.

Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ κι άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης