Παρίσι: Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών μετά από κρούσματα φυματίωσης

Παρίσι: Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών μετά από κρούσματα φυματίωσης

Στον καταυλισμό διέμεναν 2.000 μετανάστες, η μεγάλη πλειοψηφία τους μέσα σε σκηνές - Θα μεταφερθούν σε 60 κέντρα φιλοξενίας στην πόλη

 Παρίσι: Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών μετά από κρούσματα φυματίωσης
Σχεδόν 2.000 μετανάστες
, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ζούσε επί εβδομάδες υπό άθλιες συνθήκες μέσα σε σκηνές, απομακρύνθηκαν σήμερα από καταυλισμό στο βόρειο Παρίσι.

Κλείσιμο
Νωρίς το πρωί, οι πρώτοι μετανάστες άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε περίπου 60 κέντρα φιλοξενίας, κυρίως γυμναστήρια, στην περιφέρεια του Παρισιού.

 

Η μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης έλαβε χώρα σε τεταμένο κλίμα, καθώς οι μετανάστες συνωστίζονταν γύρω από τα οχήματα φοβούμενοι μήπως δεν προλάβουν στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και μεταξύ τους αλλά και με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Με βάση χθεσινή καταμέτρηση, περίπου 1.300 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Αφγανοί, Σουδανοί και Ερυθραίοι, ζούσαν στον καταυλισμό που βρίσκεται στο βόρειο Παρίσι. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν τελευταίο έλεγχο σήμερα το πρωί, στο σημείο αναχώρησης υπήρχαν «περίπου 2.000 άνθρωποι», ανακοίνωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.



«Πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι χώροι υποδοχής προσφύγων σε όλη την επικράτεια, το Παρίσι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο του», υπογράμμισε η υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Κος που είχε μεταβεί στο σημείο.

Στον συγκεκριμένο καταυλισμό, που είχε ήδη εκκενωθεί πριν από ένα μήνα πριν γεμίσει ξανά από σκηνές, επικρατούσαν άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Την περασμένη εβδομάδα, η μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί του κόσμου» είχε κάνει λόγο για κρούσματα φυματίωσης, ασθένειας που μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιασθεί στους καταυλισμούς της Γαλλίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης