Ισπανία: Προβάδισμα Ραχόι «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Ιουνίου

Ισπανία: Προβάδισμα Ραχόι «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Ιουνίου

Προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι βλέπουν οι δημοσκοπήσεις στην Ισπανία, για τις εκλογές της 26ης Ιουνίου, ενώ στην τρίτη θέση υποχωρεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ισπανία: Προβάδισμα Ραχόι «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Ιουνίου
Πέντε μήνες αφότου απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση, η Ισπανία οδηγείται εκ νέου σε εκλογές με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν για μία ακόμη φορά ένα ισχυρό «χαστούκι» στον δικομματισμό -τους Συντηρητικούς και τους Σοσιαλιστές- και τη συμμαχία του Podemos με την Ενωμένη Αριστερά να κάνει την έκπληξη κατακτώντας την δεύτερη θέση.   

Στις εκλογές της 26ης Ιουνίου, η συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει την δεύτερη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος με το Λαϊκό Κόμμα του
Μαριάνο Ραχόι να έρχεται πρώτο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Το κόμμα του Ραχόι προηγείται με 29,9% και ακολουθεί με 23,2% η συμμαχία «Ενωμένοι μπορούμε» των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά γεγονός που δείχνει ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων αποφέρει καρπούς.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα υποχωρεί στην τρίτη θέση με 20,2% και στην τέταρτη θέση ακολουθεί το Ciudadanos με 15,5%.
Κλείσιμο

«Με την στρατηγική στροφή της τελευταίας στιγμής που οδήγησε στον συνασπισμό με την Ενωμένη Αριστερά, οι Podemos καταφέρνουν να αλλάξουν το σκηνικό», υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα «El Pais» επισημαίνοντας ότι, «η άθροιση των δυνάμεων του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του Αλμπέρτο Γκαρθόν φαίνεται να αποδίδει ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου».

Η ισπανική εφημερίδα τονίζει πάντως ότι, ακόμη και αν το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έρθει τρίτο, δεν αποκλείεται λόγω του εκλογικού νόμου να αποσπάσει περισσότερες έδρες από την συμμαχία Podemos - Ενωμένης Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες θα κυμανθεί περίπου στο 68%, ποσοστό κατά πέντε μονάδες μικρότερο από τις προηγούμενες εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν οι πολιτικοί αναλυτές, η χαμηλή συμμετοχή, όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ευνοεί το Λαϊκό Κόμμα το οποίο διαθέτει μια σταθερή βάση ψηφοφόρων που είναι πιο πιστοί στο κόμμα τους από τους ψηφοφόρους των άλλων δυνάμεων.

Οι Ισπανοί προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο... Ελπίζοντας ότι με την επόμενη κυβέρνηση δεν θα επιβληθούν νέες μεταρρυθμίσεις και περικοπές του δημοσίου τομέα.

Στην ιβηρική χώρα, ένας στους πέντε ζει στο όριο της φτώχειας (περισσότερο από το 22% του πληθυσμού) με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 8.011 ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης