Φιλιππίνες: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Καναδό όμηρο

Φιλιππίνες: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Καναδό όμηρο

Απειλούν ότι θα εκτελέσουν τρεις ακόμα αιχμαλώτους - Οι τρομοκράτες της οργάνωσης Αμπ Σαγιάφ ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Φιλιππίνες: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Καναδό όμηρο
Νέες φρικιαστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τζιχαντιστές της οργάνωσης Αμπ Σαγιάφ στις Φιλιππίνες, που ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, να αποκεφαλίζουν Καναδό όμηρο ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από παραλία σε θερινό θέρετρο.

Οι τρομοκράτες ανήρτησαν βίντεο και εικόνες από την εκτέλεση του άτυχου άνδρα, υποστηρίζοντας ότι τον θανάτωσαν καθώς η καναδική κυβέρνηση δε συνεργάστηκε μαζί τους και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για λύτρα ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.

Στις εικόνες, ο Τζον Ρίντσντελ είναι γονατισμένος και φαίνεται ταλαιπωρημένος, ενώ πίσω του μία ομάδα τζιχαντιστών με όπλα στο χέρι ετοιμάζονται για το αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας από τους «δήμιους» κρατάει το κεφάλι του ομήρου από τα μαλλιά και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι του «ροκανίζει» το λαιμό.

Την ίδια ώρα, οι τρομοκράτες απειλούν με αναρτήσεις τους ότι θα εκτελέσουν τρεις ακόμα ομήρους, έναν Καναδό, έναν Νορβηγό και μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι κρατούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη νήσο Τζόλο.

«Αν παρατείνετε τις διαπραγματεύσεις θα τους αποκεφαλίσουμε όλους», απείλησε ένα από τα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Κλείσιμο

Εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, εξηγώντας πως δεν είχε δει το ανατριχιαστικό βίντεο.

Εικόνα με τους υπόλοιπους ομήρους



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης