Ιρλανδία: Κυβέρνση μειοψηφίας με το μεγαλύτερο αντίπαλό του κάνει ο Έντα Κένι

Ιρλανδία: Κυβέρνση μειοψηφίας με το μεγαλύτερο αντίπαλό του κάνει ο Έντα Κένι

Το Fine Gael και το Fianna Fail έφτασαν σε πολιτική συνεννόηση για κυβέρνηση μειοψηφίας, με πρώτο κόμμα αυτό του Gael» έλεγε η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανικού Fianna Fail

Ιρλανδία: Κυβέρνση μειοψηφίας με το μεγαλύτερο αντίπαλό του κάνει ο Έντα Κένι
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό για αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Έντα Κένι, θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας. Το παράδοξο είναι πως η συμφωνία επετεύχθη με συνεργασία, με το μεγαλύτερο αντίπαλο του κόμματος Fine Gael, του Κένι, που είναι το Fianna Fail.

«
Το Fine Gael και το Fianna Fail έφτασαν σε πολιτική συνεννόηση για κυβέρνηση μειοψηφίας, με πρώτο κόμμα αυτό του Gael» έλεγε η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Έντα Κένι.

«Και οι δυο αρχηγοί των κομμάτων ενημερώνονται εκτενώς, καθώς πρέπει να δημιουργηθεί σχέδιο, ενώ στη συνέχεια τα δυο κόμματα θα πρέπει να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, ώστε να τις ενημερώσουν για τις επόμενες κινήσεις» συνέχιζε η ανακοίνωση.
Κλείσιμο

Η σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση αναγκάζεται, μετά από αυτή τη συμφωνία, να αποχωρήσει επιτέλους, μετά από δυο μήνες, καθώς δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Ιρλανδίας, από τις 29 Φεβρουαρίου που διεξήχθησαν οι εκλογές.

Τα δυο κόμματα, αν και ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς, χαρακτηρίζονται από μια σχέση μίσους, που φτάνουν μέχρι και το 1920, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.

Το Fine Gael του Έντα Κένι κατέχει 50 θέσεις στη βουλή ενώ άλλες 44 κατέχει το Fianna Fail, σε σύνολο 158 εδρών της ιρλανδικής Βουλής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης