Αδειάζει η φυλακή του Γκουαντάναμο - Στη Σενεγάλη μεταφέρθηκαν δύο Λίβυοι κρατούμενοι

Αδειάζει η φυλακή του Γκουαντάναμο - Στη Σενεγάλη μεταφέρθηκαν δύο Λίβυοι κρατούμενοι

Μετά τις τελευταίες μεταγωγές κρατουμένων υπάρχουν τώρα 89 φυλακισμένοι που παραμένουν στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο

Αδειάζει η φυλακή του Γκουαντάναμο - Στη Σενεγάλη μεταφέρθηκαν δύο Λίβυοι κρατούμενοι
Συνολικά δύο Λίβυοι, οι οποίοι βρίσκονταν υπό κράτηση για περισσότερο από μία δεκαετία στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα χωρίς να έχουν δικαστεί, μεταφέρθηκαν στη Σενεγάλη, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ασκεί πιέσεις για το κλείσιμο της συγκεκριμένης στρατιωτικής εγκατάστασης κράτησης μέχρι την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2017.

Οι δύο άνδρες ήταν οι πρώτοι μιας ομάδας περίπου 12 κρατουμένων που αναμένεται ότι θα μεταχθούν τις επόμενες εβδομάδες σε χώρες που έχουν συμφωνήσει να τους δεχτούν σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο στο Reuters, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μετά τις τελευταίες μεταγωγές κρατουμένων υπάρχουν τώρα 89 φυλακισμένοι που παραμένουν στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κρατούμενοι για χρόνια, χωρίς να έχουν δικαστεί ή να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Ομπάμα παρουσίασε στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο για τον τερματισμό λειτουργίας της στρατιωτικής φυλακής. Ωστόσο, η υλοποίησή του συναντά τη σφοδρή αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και αρκετών Δημοκρατικών Γερουσιαστών.
Κλείσιμο

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουμε τον αριθμό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, κατά τρόπο, ώστε να προστατεύεται η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης