«Σόδομα και Γόμορα» στον πιο φημισμένο ιππικό αγώνα της Βρετανίας

«Σόδομα και Γόμορα» στον πιο φημισμένο ιππικό αγώνα της Βρετανίας

Δύο ποδοσφαιριστές που ουρούν μέσα σε ένα ποτήρι και άλλες δύο γυναίκες τηλεοπτικές περσόνες που έβγαλαν σε κοινή θέα τα στήθη τους ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν του φετινούς ιππικούς αγώνες του Cheltenham

«Σόδομα και Γόμορα» στον πιο φημισμένο ιππικό αγώνα της Βρετανίας
Mπορεί για εμάς εδώ στην άκρη των Βαλκανίων όλα αυτά να μοιάζουν απλές παραξενιές μερικών ημι-σελέμπριτις της Βρετανίας, όμως για τους κατοίκους του Νησιού, τα γεγονότα αυτά έθιξαν τα ιερά και τα όσια της φυλής. Και μέσα σ' αυτά τα ιερά και τα όσια είναι οι ιππικοί αγώνες του Cheltenham οι οποίοι γίνονται από το 1860, και που για τους φανατικούς του είδους θεωρούνται η επιτομή του εγγλέζικου πνεύματος του ευ αγωνίζεσθαι.

Στην φετινή όμως εκδήλωση αποδείχτηκε ότι πέρα από το εγγλέζικο πνεύμα κυλούσε και αρκετό... οινόπνευμα. Και τα περιστατικά που κατέγραψαν οι παπαράτσι κάθε άλλο παρά τιμούν την περίσταση και το βάρος της παράδοσης που κουβαλά. 

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με δύο νεαρούς και μάλλον άγνωστους σ' εμάς ποδοσφαιριστές της Αγγλίας. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, ο μέσος της ομάδας του Milton Kanes Σαμίρ Καρούδερς πιάστηκε να κάνει την... ανάγκη του σε ένα ποτήρι μέσα στο θεωρείο στο οποίο βρισκόταν μαζί με φίλους του. Αμέσως μετά στο ίδιο ποτήρι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής, αυτή τη φορά ο Λουκ Αϊλινγ της Bristol City πήρε το ποτήρι, και αφού έκανε και αυτός την ίδια ακριβώς πράξη, άδειασε ο αθεόφοβος το ποτήρι με τα ούρα από το μπαλκόνι του θεωρείου.

Κλείσιμο
Η δεύτερη περίπτωση αφορά δύο ημι-σταρ που έχουν ξεπηδήσει από ριάλιτι της αγγλικής τηλεόρασης. Οι ευειδείς δεσποινίδες Κέιτι Σάλμον και Τσέσικα Χέιζ, ευρισκόμενες προφανώς και αυτές υπή την επήρρεια της ακριβής σαμπάνιας αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη των προσόντων τους, κατεβάζοντας τα φορέματά τους και αφήνοντας γυμνά τα στήθη τους προς τέρψη των θεατών που παρακολουθούσαν από κάτω.

Τα δυο περιστατικά αμαύρωσαν όπως ήταν φυσικό ένα τόσο εμβληματικό αθλητικό γεγονός της αγγλικής παράδοσης, με αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να δηλώσουν δημόσια συγνώμη ενώ τιμωρήθηκαν και από τις ομάδες τους.

Πάντως η φετινή οργάνωση αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας χαλάρωσης που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στους διάσημους που καλούνται και το dress code που επικρατεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυτά τα ατυχή σκανδαλιστικά και στυλιστικά ατοπήματα. Μικρό το κακό θα πείτε αν ζείτε χαμένος στα προβλήματα μιας γωνιάς των Βαλκανίων όμως για έναν Βρετανό η βεβήλωση αυτών των ιπποδρομιών και τα νέα ήθη αποτελούν βόμβα στα θεμέλια των παραδόσεών τους.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης