Σφαγή στην Υεμένη: Τρομοκράτες σκότωσαν μοναχές στο μοναστήρι της Μητέρας Τερέζας

Σφαγή στην Υεμένη: Τρομοκράτες σκότωσαν μοναχές στο μοναστήρι της Μητέρας Τερέζας

Τουλάχιστον 16 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την εισβολή τεσσάρων ενόπλων - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες - Πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο, έβαζαν χειροπέδες και τους πυροβολούσαν στο κεφάλι

Σφαγή στην Υεμένη: Τρομοκράτες σκότωσαν μοναχές στο μοναστήρι της Μητέρας Τερέζας
Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Υεμένη την Παρασκευή (4/3), όταν ένοπλοι τρομοκράτες εισέβαλαν στο χριστιανικό μοναστήρι της Μητέρας Τερέζας, πυροβολώντας αδιακρίτως. Οι τέσσερις δράστες σκότωσαν τουλάχιστον 16 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και τέσσερις μοναχές.

Τη στιγμή της εισβολής στο μοναστήρι του Αντέν, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, υπήρχαν τουλάχιστον 80 προσκυνητές. Οι λεπτομέρειες από τη δράση των ενόπλων προκαλούν σοκ. Οι τρομοκράτες πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο και περνούσαν χειροπέδες σε όσους έβρισκαν μέσα, πριν τους εκτελέσουν, πυροβολώντας στο κεφάλι.

Μία μοναχή που επέζησε και διασώθηκε από ντόπιους κατοίκους, δήλωσε ότι κρύφτηκε μέσα ένα ψυγείο, αμέσως μόλις άκουσε έναν από τους φύλακες να φωνάζει: «τρέξτε, τρέξτε». Όλα τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι και φορούσαν χειροπέδες. Εκτός από τις τέσσερις μοναχές, ανάμεσα στα θύματα ήταν ο μάγειρας του μοναστηριού και ένας από τους φύλακες. Οι μοναχές που έχασαν τη ζωή τους, προέρχονταν από τη Ρουάντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης