Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους μετανάστες με λυκόσκυλα

Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους μετανάστες με λυκόσκυλα

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τραυματισμένοι με δαγκωματιές - Για τουλάχιστον 20 περιστατικά με ουλές από σκύλους μιλούν εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ειδομένη - Την ίδια ώρα Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Ουγγαρία ζητούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης να σταματούν στα Σκόπια

Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους μετανάστες με λυκόσκυλα
Άγριες καταστάσεις με σκυλιά να κυνηγούν και να τραυματίζουν μετανάστες στο έδαφος των Σκοπίων τα οποία εδώ και λίγους μήνες έχουν σκληρύνει τη στάση τους όσον αφορά το προσφυγικό
με τους δύο χάρτες που έχουν κατασκευάσει κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα περιγράφουν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη.

Οι μαρτυρίες που καταφτάνουν από την Ειδομένη είναι συγκλονιστικές. Μέλη οργανώσεων μιλούν για δεκάδες περιστατικά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν με μετανάστες να επιστρέφουν ματωμένοι από τα Σκόπια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να περάσουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Κλείσιμο
«Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων» περιγράφει στην Καθημερινή γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ειδομένη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μετανάστες ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής - αφού τα Σκόπια έχουν κλείσει εδώ και εβδομάδες τη δίοδο σε όλους τους μετανάστες πλην αυτών από εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή τη Συρία - που προσπαθούν να διαπεράσουν τον αγκαθωτό φράχτη που έχουν στήσει οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Φωτογραφία από την έναρξη της κατασκευής του πρώτου φράχτη



Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με τα σκυλιά όταν περνάνε στον ενδιάμεσο χώρο από τους δύο φράχτες που έχουν σηκώσει οι Σκοπιανοί με απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο με προφανή σκοπό να εγκλωβίζουν εκεί τους παράνομους μετανάστες και να τους μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Σκοπιανοί στρατιώτεης φτιάχνουν τον δεύτερο φράχτη



Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα φωνές στο εσωτερικό της Ευρώπης, με πρώτα βιολιά τους εκπροσώπους των χωρών του Βίζεγκραντ, της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας που τάσσονται αναφανδόν υπέρ του κλεισίματος των συνόρων και άρα της συχνότερης εφαρμογής τέτοιων πρακτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης