Και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σηκώνουν οι Σκοπιανοί

Και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σηκώνουν οι Σκοπιανοί

Οι εργασίες για την τοποθέτηση σύρματος από την Ουγγαρία ξεκίνησαν το Σάββατο - Ο πρώτος φράχτης που τοποθετήθηκε το Νοέμβριο φτάνει σε μήκος τα 35χλμ. - Die Welt: H EE «βλέπει» τα σύνορα της στα Σκόπια

Και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σηκώνουν οι Σκοπιανοί
Δεύτερο συρμάτινο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα
στήνουν τα Σκόπια
Κλείσιμο
, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, κάνοντας πράξη τις αναγγελίες τους περί αυστηρότερων μέτρων και ελέγχων σχετικά με τις ροές των προσφύγων.

Σκαπτικά μηχανήματα του στρατού των Σκοπίων ξεκίνησαν από το Σάββατο τις εργασίες για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου και ήδη στρατιώτες της χώρας έχουν αναγείρει έναν παράλληλο φράχτη, σε σημείο της ουδέτερης ζώνης Ειδομένης-Γευγελής, από το οποίο γίνεται η διέλευση προσφύγων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, τα Σκόπια προχώρησαν στην τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα βασικό σημείο, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση.

Ο φράχτης αυτός έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία της συνοριακής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και σύμφωνα με πληροφορίες, το μήκος του επεκτείνεται στα περίπου 35 χλμ. Σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου, τα Σκόπια προμηθεύτηκαν το σύρμα του φράχτη από την Ουγγαρία.


Die Welt: Η ΕΕ «βλέπει» τα σύνορά της στα Σκόπια

«Η Ε.Ε ''βλέπει'' τα σύνορά της στα Σκόπια», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», σε άρθρο της που επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και,  κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων. 

Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα πάντα με το επίμαχο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, θα υποστηρίξουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην ΠΓΔΜ. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε», όπως αναφέρει η εφημερίδα.  

 Tο επίμαχο άρθρο επισημαίνει επίσης πως , με την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε να έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και, κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων,  θα υποστηρίξουν τώρα διμερή βάση με συνοριακή αστυνομία στην ΠΓΔΜ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης