Συρία: Εγκατέλειψαν τους κατοίκους της Μαντάγια - Επέστρεψε η πείνα

Συρία: Εγκατέλειψαν τους κατοίκους της Μαντάγια - Επέστρεψε η πείνα

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά, από την ημέρα που αποχώρησε η ανθρωπιστική βοήθεια

Συρία: Εγκατέλειψαν τους κατοίκους της Μαντάγια - Επέστρεψε η πείνα
Μετά τον παγκόσμιο σάλο και τη δημοσιοποίηση του δράματος, το σύστημα κινήθηκε και στην πόλη έφτασαν λίγες, αλλά σωτήριες, ανθρωπιστικές αποστολές, διασπώντας τον αποκλεισμό. Ο θόρυβος πέρασε, το θέμα έπαψε να «πουλάει» στα παγκόσμια δίκτυα και η εγκατάλειψη επέστρεψε. Μαζί της επανήλθε και η πείνα. Η πόλη Μαντάγια στη Συρία εξακολουθεί να βρίσκεται αποκλεισμένη και οι αναφορές των ανθρωπιστικών οργανώσεων για νέα επισιτιστική κρίση επανήλθαν.

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν εκ νέου σήμα προς τις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες διέκοψαν τις συνομιλίες για την επίλυση του συριακού, ανανεώνοντας, υπό προϋποθέσεις το ραντεβού τους για τις 25 Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι τόσο στη Μαντάγια, όσο και σε άλλες μικρότερες πόλεις και χωριά στη χώρα, όμηροι των αντιμαχόμενων πλευρών του πενταετούς εμφύλιου που εκτυλίσσεται, αλλά και των τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα.

Κλείσιμο
Οι ομολογίες είναι συγκλονιστικές. «Σήμερα έφαγα γρασίδι. Πολλοί από μας έχουμε να φάμε δέκα μέρες. Πολλές οικογένειες επιχειρούν να διαφύγουν», δήλωσε ένας νεαρός δάσκαλος, προσθέτοντας ότι πολλά παιδιά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να πεθάνουν από ασητεία, ή αν υποστούν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό τους. «Από τότε που έφυγε η ανθρωπιστική βοήθεια, 16 άνθρωποι έχουν πεθάνει, καθώς και τέσσερα παιδιά», δήλωσε ο δάσκαλος, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιευθεί το όνομά του.

Η ανθρωπιστική δύναμη αποχώρησε, οι συνομιλίες διακόπηκαν, η πείνα και ο θάνατος στη Μαντάγια παραμένουν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης