Συρία: Εντοπίστηκε ο Γκανεζοκύπριος συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον

Συρία: Εντοπίστηκε ο Γκανεζοκύπριος συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον

Πρόκειται για τον 32χρονο συνεργάτη Αλεξάντα Κότεϊ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας εκτελεστών «Beatles»

Συρία: Εντοπίστηκε ο Γκανεζοκύπριος συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον
Έναν από τους άμεσους συνεργάτες του Μοχάμεντ Ενζουανί, γνωστότερου ως Τζιχάντι Τζον, και εξέχον στέλεχος της ομάδας τζιχαντιστών «Beatles», οι οποίοι εμφανίζονταν να εκτελούν πολίτες δυτικών χωρών στα βίντεο που έδιναν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, φέρεται να έχει εντοπιστεί στη Συρία. Πρόκειται για τον 32χρονο Γκανεζοκύπριο, Αλεξάντα Κότεϊ, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θέλησαν να αναφερθούν σχετικά, ενώ γυναίκα εκπρόσωπος της βρετανικής στρατιωτικής ηγεσίας στην περιοχή, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε και να διαψεύσω» τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Οι «Beatles», φέρονται πως είναι οι εκτελεστές των Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σοτλόφ, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτιστεί από τον Τζιχάντι Τζον, όπως είχε φανεί στο σχετικό βίντεο, κατά το οποίο ο εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους ασκούσε κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και στη δράση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Αλεξάντα Κότεϊ είναι πατέρας δύο παιδιών και ασπάστηκε το Ισλάμ το 2009, όταν ταξίδεψε στη Γάζα με μία αποστολή του Βρετανού πολιτικού, Τζορτζ Γκάλογουεϊ, ο οποίος είναι γνωστός για την αντίθεσή του στους πολέμους που έγιναν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και για την κριτική του απέναντι στο Ισραήλ.

Ο Κότεϊ συναντήθηκε και γνωρίστηκε με τον Τζιχάνι Τζον στο τζαμί του Μαναάρ, στο Λονδίνο και μαζί οργάνωσαν ένα εξτρεμιστικό δίκτυο με βάση το δυτικό Λονδίνο, γνωστό ως London Boys. Παρά ταύτα, δεν είναι γνωστό πως και πότε ταξίδεψε στη Συρία και πότε εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης