Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Γκέτεμποργκ λόγω απειλής για βόμβα

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Γκέτεμποργκ λόγω απειλής για βόμβα

Το αεροσκάφος της Scandinavian Airlines εκτελούσε την πτήση K1530 από το Λονδίνο στη Στοκχόλμη και προσγειώθηκε πριν μερικές ώρες στο αεροδρόμιο Λαντβέτερ

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Γκέτεμποργκ λόγω απειλής για βόμβα
Ένα αεροπλάνο της Scandinavian Airlines που εκτελούσε την πτήση K1530 από το Λονδίνο στη Στοκχόλμη πραγματοποίησε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Λαντβέτερ του Γκέτεμποργκ, μετά από απειλή για βόμβα.

Στο αεροσκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει σήμερα το πρωί από το Χίθροου, επέβαιναν συνολικά 72 άτομα. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μετά την προσγείωση στον αερολιμένα του Γκέτεμποργκ, όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ ένα μεγάλο τμήμα του αεροδρομίου εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, που επικαλείται πηγές της Scandinavian Airlines, η απειλή για τη βόμβα διατυπώθηκε μέσω Twitter για την αμερικανική εταιρεία United Airlines, η οποία ωστόσο εκτελεί πτήσεις «κοινού κωδικού» (codesharing) με την SAS. 

Οι πτησεις με κοινό κωδικό ή codeshare εχουν να κανουν με την πρακτική πολλών αεροπορικών εταιρειών να πωλουν χώρο (αεροπορικες θεσεις) σε αλλες εταιρείες, οι οποιες διαθετουν αυτες τις θεσεις απ’ευθειας στους πελατες τους.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, το αεροσκάφος της SAS ελέγχεται μέχρι αυτήν την ώρα από ειδικά συνεργεία πυροτεχνουργών που περίμεναν την άφιξή του. Η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Το Λαντβέτερ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σουηδίας και υποδέχεται περίπου 6 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης