ΗΠΑ: 15 δισ. δολάρια για πολεμικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου

ΗΠΑ: 15 δισ. δολάρια για πολεμικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου

Σύμφωνα με το περίγραμμα που αποκαλύφθηκε, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων wearable electronics, exoskeletons, ευρεία χρήση drones σε συνεργασία με αεροσκάφη ελέγχου, καθώς και mother ships, από τα οποία θα απογειώνονται τα drones και θα εκτελούν αποστολές

ΗΠΑ: 15 δισ. δολάρια για πολεμικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου
Το ποσό των 12-15 δισ. Δολαρίων για την έρευνα πάνω σε νέες πολεμικές τεχνολογίες, προβλέπεται στον προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου για το 2017, προκειμένου, όπως διευκρινίστηκε από τους επιτελείς, οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τα επόμενα χρόνια την κυριαρχία τους έναντι της Κίνας και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, ο αμερικανικός στρατός είναι διατεθειμένος να επισπεύσει τις διαδικασίες και να μεταφέρει το... μέλλον στο παρόν. Τα 15 δισ. δολάρια προορίζονται για την έρευνα και εξέλιξη σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομων όπλων. Με άλλα λόγια, σε ρομποτοειδή, τα οποία θα λειτουργούν με δική τους νοημοσύνη, υποκαθιστώντας σε ένα βαθμό τις ανθρώπινες πολεμικές μονάδες. Κατά το παρελθόν, το συγκεκριμένο σχέδιο είχε εμφανιστεί με αφορμή την ενδεχόμενη σύγκρουση με το Ιράν και τη Συρία, για τις οποίες είχαν αποτυπωθεί οι κατηγορίες ότι διαθέτουν χημικά και πυρηνικά όπλα ευρείας χρήσεως. Παρ' ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των διεθνών δυνάμεων και της κυβέρνησης του Ιράν για τον έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου που διαθέτει και την ίδια στιγμή, οι μεγάλες δυνάμεις δρουν εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, ελέγχοντας τα πάντα, το σχέδιο όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά προωθείται με πιο γοργό ρυθμό, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να παραμείνουν οι ΗΠΑ στην κορυφή της οπλικής τεχνολογίας, έναντι των ανταγωνιστών τους Ρωσία και Κίνα.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες στα οπλικά συστήματα

Κλείσιμο

«Θέλουμε να καταστήσουμε τον άνθρωπο πιο αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, κάνοντας λόγο για την προσαρμογή σε έναν κόσμο που κινείται μέσω δικτύου. Σύμφωνα με το περίγραμμα που αποκαλύφθηκε, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων wearable electronics, exoskeletons, ευρεία χρήση drones σε συνεργασία με αεροσκάφη ελέγχου, καθώς και mother ships, από τα οποία θα απογειώνονται τα drones και θα εκτελούν αποστολές.

Οι περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι έρευνες κρατούνται κάτω από απόλυτη μυστικότητα και θα φυλάσσονται με όλους τους τεχνολογικούς τρόπους, ώστε να μην διαρρεύσουν ή κλαπούν από ανταγωνίστριες δυνάμεις. «Θέλουμε οι ανταγωνιστές μας να αναρωτιούνται τί κρύβεται πίσω από τη μαύρη κουρτίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου! 

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν με την Κίνα και τη Ρωσία το επόμενο διάστημα, παράλληλα όμως θα συνεχιστεί η ενδυνάμωση των έξυπνων οπλικών συστημάτων, ώστε να διατηρηθεί το πλεονέκτημα που έχουμε», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης