Βουλγαρία: Κλειστός μέχρι τα μεσάνυχτα τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο της Σόφιας

Βουλγαρία: Κλειστός μέχρι τα μεσάνυχτα τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο της Σόφιας

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού - Ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε βαν - Τοπικά δημοσιεύματα διαψεύδουν τις αναφορές

Βουλγαρία: Κλειστός μέχρι τα μεσάνυχτα τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο της Σόφιας
Σύγχυση επικρατεί γύρω από τον εντοπισμό «ύποπτου» αντικειμένου στο αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, έπειτα από τις αναφορές για «εκρηκτικό μηχανισμό» που φέρεται να βρέθηκε σε βαν, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τον αερολιμένα της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Παρότι τοπικά δημοσιεύματα επισημαίνουν πως έληξε η κατάσταση «συναγερμού» στη Σόφια, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν εντόπισαν εκρηκτικά στο λευκό βαν με βελγικές πινακίδες, διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να διενεργούν έρευνα.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Terminal 1 του αεροδρομίου όσο οι ειδικοί πυροτεχνουργοί διενεργούν έρευνα, ενώ σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφηκε ρομπότ της αστυνομίας να προσεγγίζει το ύποπτο αντικείμενο.

Στο μεταξύ, ο τερματικός σταθμός 1 του αεροδρομίου θα παραμείνει κλειστός μέχρι τα μεσάνυχτα και όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται από τον τερματικό σταθμό 2.

Εντούτοις, εκπρόσωπος του αεροδρομίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 3 πως δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά προσθέτοντας ότι το βαν ελέγχθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Κλείσιμο

Δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Σόφια ανέφερε πως ο οδηγός του βαν,το οποίο φέρει βελγικές πινακίδες, ταξίδεψε σήμερα το πρωί, σταθμεύοντας το όχημά του έξω από το αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο Euronews εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, επιβεβαίωσε πως δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο εσωτερικό του βαν.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης