Γερμανία: Η Opel αρνείται ότι παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ για τους ρύπους σε diesel κινητήρα της

Γερμανία: Η Opel αρνείται ότι παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ για τους ρύπους σε diesel κινητήρα της

Στην δίνη του σκανδάλου της VW υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλακούν και αρκετές άλλες εταιρίες, καθώς ένα ανεξάρτητο κέντρο ερευνών βρήκε σε ένα μοντέλο με diesel κινητήρα της Opel εκπομπές ΝΟx έως και... 17 φορές πάνω από το επιτρεπτό

Γερμανία: Η Opel αρνείται ότι παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ για τους ρύπους σε diesel κινητήρα της
Όπως φαίνεται η ιστορία των diesel κινητήρων και των εκπομπών τους σε ΝΟx δεν πρόκειται να καταλαγιάσει εύκολα. Και ούτε με μόνο θύμα την VW η οποία ούτως ή άλλως έχει εμπλακεί σε ένα αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο.

Το νέο κεφάλαιο αφορά πλέον την Opel η οποία εγκαλείται από έναν περιβαλλοντικό οργανισμό, τον DUH, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί ανακοίνωσε ότι το μοντέλο Zafira με τον κινητήρα 1.6 CDTi βρέθηκε να εκπέμπει έως και 17 φορές περισσότερους ρύπους NOx απ' ότι επιτρέπεται από τις νόρμες Euro 6.

Το τεστ στο οποίο αναφέρονται έγινε από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βέρνης στην Ελβετία, όπου οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εκπομπές ρύπων ανέβηκαν δραστικά, ξεπερνώντας τα όρια, όταν έβαλαν το αυτοκίνητο να κινείται και με τους τέσσερις τροχούς και όχι με τους δύο πάνω στα ειδικά ράουλα που υπήρχαν στον χώρο της δοκιμής.

Από την πλευρά της η Opel αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του DUH, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παραβιάσει τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε ότι αφορά τους ρύπους ενώ δεν έχει ενσωματώσει στα αυτοκίνητά της κάποιου είδους software που να αντιλαμβάνονται ότι  βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών.

Και σημείωσε ότι παρά την επιμονή της να της παρουσιαστούν τα στοιχεία των δοκιμών, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα η γερμανική εταιρία να θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των μετρήσεων είναι λάθος και αβάσιμο.
Κλείσιμο

Πάντως όπως αφήνει να εννοηθεί το δημοσίευμα της Deutche Welle, τα σύννεφα πάνω από το σύνολο των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών δεν φαίνεται να φεύγουν εύκολα, με την VW να ρίχνει την σκιά της επί δικαίων και αδίκων...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης