Δύο οι νεκροί από την επίθεση με σπαθί μασκοφόρου σε σχολείο στη Σουηδία

Δύο οι νεκροί από την επίθεση με σπαθί μασκοφόρου σε σχολείο στη Σουηδία

Άλλα δύο άτομα έχουν τραυματισθεί σοβαρά - Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και ο δράστης

Δύο οι νεκροί από την επίθεση με σπαθί μασκοφόρου σε σχολείο στη Σουηδία
Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από έναν μασκοφόρο οπλισμένο μ' ένα σπαθί σε σχολείο της Σουδίας στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ άλλοι δύο έχουν τραυματισθεί σοβαρά, επιπλέον του δράστη, σύμφωνα μ' έναν νέο προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο του Τρολχάταν (νοτιοδυτική Σουηδία).

«Ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο υπέκυψε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος, ο Νίκλας Κλάεσον. Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τον έναν από τους δύο τραυματίες μαθητές. Ένας εκπαιδευτικός υπέκυψε στα τραύματά του μέσα στο σχολείο πριν από την επέμβαση της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, ενώ ο δράστης τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά από τα πυρά της αστυνομίας.

Ένας άντρας που φορούσε μάσκα και κρατούσε σπαθί εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης σε σχολείο στην πόλη Τρολχάταν στην νοτιοδυτική Σουηδία. Πριν εξαπολύσει μάλιστα την επίθεση, ο «σαμουράι» με το καλυμμένο πρόσωπο είχε δεχτεί να φωτογραφηθεί με μαθητές, που προσφανώς θεώρησαν ότι επρόκειτο για κάποιου είδους φάρσα.

Κλείσιμο





Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή εκκένωσαν το κτίριο και τραυμάτισαν τον δράστη, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδουν τα σουηδικά ΜΜΕ.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης