Ιράκ: Ξεπεράστηκαν τα 1.200 διαπιστωμένα κρούσματα χολέρας

Ιράκ: Ξεπεράστηκαν τα 1.200 διαπιστωμένα κρούσματα χολέρας

Μόλις ένα από τα κρούσματα αυτά έχει καταλήξει σε θάνατο, στη Βαβυλώνα, ενώ τον προηγούμενο μήνα υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι

Ιράκ: Ξεπεράστηκαν τα 1.200 διαπιστωμένα κρούσματα χολέρας
Σαρώνει η επιδημία χολέρας που ξέσπασε, ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στο Ιράκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες την Τετάρτη (7/10), τα διαπιστωμένα κρούσματα της νόσου υπερέβησαν σε αριθμό τα 1.200, φτάνοντας κατ' ακρίβεια τα 1.201.

Όπως ενημέρωσε, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της χώρας, μόλις ένα από τα κρούσματα αυτά έχει καταλήξει σε θάνατο, στη Βαβυλώνα, νότια της Βαγδάτης, ενώ τον προηγούμενο μήνα υπήρξαν τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι, οι οποίοι ενδεχομένως να οφείλονταν στα συμπτώματα της Χολέρας.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι από τον Σεπτέμβριο, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα Χολέρας, λόγω της κακής υγιεινής στον ποταμό Ευφράτη, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να τηρηθούν όλοι οι κανόνες και να περιοριστεί η επιδημία.

Σε προηγούμενο ξέσπασμα της επιδημίας στο Ιράκ, το 2012, τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην ημιαυτόνομη περιοχή του Βόρειο Κουρδιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης