Οι δυνάμεις του Άσαντ ξεκινούν χερσαία επίθεση

Οι δυνάμεις του Άσαντ ξεκινούν χερσαία επίθεση

Με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο συριακό καθεστώς εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση

Οι δυνάμεις του Άσαντ ξεκινούν χερσαία επίθεση
Χερσαία επιχείρηση στη Συρία ξεκίνησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ με την στήριξη της ρωσικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συντονισμένη επέμβαση λέγεται πως ξεκίνησε από την επαρχία Χάμα με τα ρωσικά μαχητικά να συντελούν ενισχυτικό ρόλο.

Σύροι ακτιβιστές αναφέρουν πως ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχής της επαρχίας Χάμα όπου βρίσκονται μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα επιχειρούσαν στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα του συριακού στρατού.

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως σημειώθηκαν τουλάχιστον 37 επιδρομές μόνο σήμερα Τετάρτη στην επαρχία Ιντλίμπ.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα στηρίξουν το συριακό στρατό αν αποφασίσει να πραγματοποιήσει χερσαία επέμβαση κατά τζιχαντιστών.
Κλείσιμο

Επισημαίνεται, πως η Μόσχα την ημέρα που ξεκινούσε τις επιχειρήσεις στη Συρία είχε αποκλείσει τη χερσαία επιχείρηση με μέλη του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές στην Συρία όπου λέγεται ότι βρίσκονταν εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους, από πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης