Βερολίνο: Πρόσφυγας απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν του χορηγηθεί άσυλο

Βερολίνο: Πρόσφυγας απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν του χορηγηθεί άσυλο

Ο Ιρακινός βρίσκεται σε κέντρο υποδοχής προσφύγων της γερμανικής πρωτεύουσας και δηλώνει ότι θα πηδήξει - Υποστηρίζει ότι περιμένει να καταγραφεί εδώ και 21 ημέρες

Βερολίνο: Πρόσφυγας απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν του χορηγηθεί άσυλο
Τη στιγμή που η προσφυγική κρίση έχει γιγαντωθεί και ενώ η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να ελέγξει τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στο έδαφός της, η απελπισία των μεταναστών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε έναν μετανάστη από το Ιράκ, ο οποίος απεγνωσμένος επειδή δεν έχει καταφέρει να εγγραφεί στις λίστες για παροχή ασύλου παρότι περιμένει 21 ημέρες στο κέντρο υποδοχής, ανέβηκε στον έβδομο όροφο του κτιρίου απειλώντας ότι θα πηδήξει.



Κλείσιμο




Όπως μεταδίδει το δίκτυο Ruptly του Russia Today ο Ιρακινός περίμενε επί 21 ημέρες μέχρι να καταγραφεί ως αιτών ασύλου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Επομένως, αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να… ταρακουνήσει τις αρμόδιες αρχές, εκτιμώντας ότι ο ιδανικός τρόπος είναι η απειλή για αυτοκτονία.



Η κάμερα του διεθνούς δικτύου τον κατέγραψε να βρίσκεται στο μπαλκόνι κρατώντας μία σειρά εγγράφων, ενώ κάτω από το κτίριο όπου βρίσκεται συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.

Λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε μικρο-ένταση ανάμεσα σε μετανάστη και άνδρες της αστυνομίας, καθώς ο άνδρας άρχισε να καταγγέλλει τους ένστολους ότι τον χτύπησαν.



«Αυτοί οι άνθρωποι με χτύπησαν χωρίς λόγο, οι άνδρες ασφαλείας με χτύπησαν χωρίς λόγο», είπε ο άνδρας προσθέτοντας «επειδή είμαι Άραβας με χτυπάτε. Αν ήμουν Ινδός δε θα με χτυπούσατε».



Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο, τα πλάνα που μεταδίδει το Ruptly δείχνουν πως ο Ιρακινός δεν βρίσκεται πια στο μπαλκόνι του κτιρίου.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες ανθρώπων που παραμένουν συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο του κτιρίου φώναζαν «Θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε δικαιοσύνη».



Ανατριχιαστικά είναι, ωστόσο, τα σχόλια χρηστών του YouTube δίπλα στη ζωντανή μετάδοση του διεθνούς δικτύου, καθώς δεκάδες είναι όσοι γράφουν «πήδα, πήδα», αλλά και «πίνουμε αίμα μουσουλμάνων» και «γιατί δεν σκοτώθηκε στην Συρία;».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης