«Survivor» ο Ομπάμα στην Αλάσκα: Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες

«Survivor» ο Ομπάμα στην Αλάσκα: Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες

Ένας πρόεδρος, ο Ομπάμα, που τον... λατρεύει ο φακός, και ένας φωτογράφος, ο Pete Souza, που λατρεύει τον... πρόεδρο (και την δουλειά του), δημιουργούν μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές στο σύγχρονο ρεπορτάζ

«Survivor» ο Ομπάμα στην Αλάσκα: Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες
Μπορεί κανείς να πει δεκάδες πράγματα για τον πρόεδρο Ομπάμα, όμως ένα θα πρέπει να του αναγνωρίσει: Ότι τον λατρεύει ο φωτογραφικός φακός. Και επίσης θα πρέπει να του πιστωθεί ότι έχει δίπλα του τον καλύτερο φωτογράφο που πέρασε ποτέ από τον Λευκό Οίκο.




Ο Pete Souza είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης, ένας φωτογράφος που απολαμβάνει να φωτογραφίζει τις στιγμές του αμερικανού προέδρου, ένας αληθινός δημιουργός που φέρνει το φωτογραφικό ρεπορτάζ σε νέα επίπεδα. 

Κλείσιμο


Ο δεσμός του με τον Ομπάμα και την οικογένειά του είναι μοναδικός στα χρονικά του Λευκού Οίκου, κάτι που του επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε όλη την πορεία του προέδρου, ακόμα και στις πιο προσωπικές του στιγμές.



Διακριτικός αλλά πάντα έτοιμος, ο αεικίνητος Pete είναι θαρρείς εκεί που πρέπει στην σωστή στιγμή, έτοιμος για το «κλικ» που θα αποτελέσει παγκόσμιο γεγονός. Έχοντας δε και έναν πρόεδρο τόσο χαρισματικό επικοινωνιακά, που «γράφει» με μοναδικό τρόπο στο νέο παγκόσμιο χωριό των social media, είναι σχεδόν μονόδρομος και για τους δυο να δημιουργούν ένα ζευγάρι χωρίς προηγούμενο.

Οι εικόνες που παρουσιάζουμε εδώ είναι αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα ο φωτογράφος μέσα από το site του Λευκού Οίκου και αφορούν τα παραλειπόμενα από την επίσκεψη του Ομπάμα στην Αλάσκα. Ένα ιστορικό ταξίδι για τον πρόεδρο, ο οποίος φαίνεται να το απολαμβάνει εξίσου με το φωτογράφο του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν βρέθηκε τυχαία στην Αλάσκα. Έλαβε μέρος σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Running Wild with Bear Grylls», το οποίο θα προβληθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο παρουσιαστής και πρώην καταδρομέας των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, Bear Grylls, έχει καλέσει κατά καιρούς και άλλες διασημότητες που έδωσαν το δικό τους «στιλάτο» αγώνα επιβίωσης στα «άγρια» επεισόδια του «Running Wild», όπως την Κέιτ Γουίνσλετ, την Κέιτ Χάντσον, τον Μπεν Στίλερ, τον Ζακ Έφρον και τον Μάικλ Τζόρνταν. Ποτέ όμως δεν είχε ως «γκεστ σταρ» έναν Αμερικανό πρόεδρο.

Ελάχιστα ανακοινώθηκαν από το NBC, με το πιο αποκαλυπτικό να θέλει τον Ομπάμα να έχει εκπαιδευθεί στις τεχνικές επιβίωσης και να έχει περιπλανηθεί παρέα με τον Bear στα άγρια τοπία της Αλάσκας, παρατηρώντας το αρκτικό τοπίο να αλλάζει άρδην εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι... φήμες ωστόσο θέλουν τον Ομπάμα να έχει κάνει επίσης πεζοπορία και ραπέλ.



Στις φωτογραφίες βλέπουμε και στιγμές πιο προσωπικές, με τον Ομπάμα αρκετά πιο χαλαρό, και πιο προσιτό για τους ανθρώπους γύρω του. Και από κοντά ο φωτογραφικός φακός του Souza που σχεδόν... «ερωτευμένος» με τον Ομπάμα, τον απαθανατίζει με μοναδικό τρόπο. Μπορεί κάποιοι να μιλήσουν για προπαγάνδα και για προσπάθεια δημιουργίας ενός μιντιακού υπερθεάματος αμερικάνικου τύπου. Ίσως να είναι κι έτσι. Άλλωστε για να συντηρηθούν, οι υπερδυνάμεις χρειάζονται μύθους.



Όμως όπως και να το δεις πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή του ρεπορτάζ, από έναν εξαιρετικό φωτογράφο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του που δημιουργεί εικόνες-γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Και αυτό δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανείς. 










































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης