Γερμανία: Η Μέρκελ παίρνει σαφή θέση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου

Γερμανία: Η Μέρκελ παίρνει σαφή θέση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου

Κατηγορούνται δύο δημοσιογράφοι για δημοσίευση ευαίσθητων στοιχείων για την ασφάλεια της χώρας από διαδικτυακό ιστότοπο της Γερμανίας

Γερμανία: Η Μέρκελ παίρνει σαφή θέση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παίρνει σταθερή θέση υπέρ των ελευθεριών του Τύπου στην χώρα της, υποστηρίζοντας σαφώς τις απόψεις δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησής της που έχουν ήδη εκφράσει αμφιβολίες για τις διώξεις που υφίστανται δύο δημοσιογράφοι στην χώρα.

Το θέμα αφορά δύο δημοσιογράφους του Διαδικτύου, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας έρευνας σχετικά με τον αν πρέπει να διωχθούν επειδή έδωσαν στην δημοσιότητα ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Ο ένας από τους υποστηρικτές της είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas ο οποίος ήδη έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για το αν ευσταθούν οι κατηγορίες. Ο εκπρόσωπος δε της κυρίας Μέρκελ δήλωσε ότι παρ' όλη την υποστήριξη στους δημοσιογράφους, αυτό δεν σημαίνει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από τον Γενικό Εισαγγελέα της Γερμανίας Harald Range, o οποίος ξεκίνησε τις έρευνες για την δράση των δύο δημοσιογράφων.

Οι δύο αυτοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν πιθανές κατηγορίες για απόσπαση σημαντικών εγγράφων για την ασφάλεια της χώρας, και την δημοσίευσή τους στο Ίντερνετ. Όμως τόσο οι ενώσεις των δημοσιογράφων όσο και αρκετοί πολιτικοί κάνουν λόγο για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση για να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες για την ελευθερία του Τύπου στην Γερμανία. 

Το θέμα πάντως έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Γερμανία, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες δεν στέκουν σε καμία περίπτωση. Ενώ δημιουργεί και μία έντονη πολιτική αναστάτωση στην χώρα, με μέλη διαφόρων κομμάτων να υποστηρίζουν ότι ήρθε η ώρα της παραίτησης για τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας.
Κλείσιμο

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ξεκάθαρη θέση που παίρνει η κυρία Μέρκελ ρίχνει το δικό της βάρος στην ζυγαριά της δικαιοσύνης, αφήνοντας πλέον ανοιχτό το πεδίο για την απαλλαγή των δύο δημοσιογράφων από τις κατηγορίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης