Βίντεο: Πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στο Τούνελ της Μάγχης

Βίντεο: Πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στο Τούνελ της Μάγχης

Πάνω από 200 μετανάστες έσπασαν κάθε κλοιό στην γαλλική πλευρά του τούνελ και θέλοντας να περάσουν στην Αγγλία συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις

Βίντεο: Πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στο Τούνελ της Μάγχης
Πρωτοφανούς έκτασης και έντασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην είσοδο του Τούνελ της Μάγχης, όταν εκατοντάδες απελπισμένοι μετανάστες αποφάσισαν να σπάσουν κάθε εμπόδιο που υπήρχε στον δρόμο τους και να μπουν μέσα στην σήραγγα.

Οι μαινόμενοι μετανάστες, πάνω από 200 τον αριθμό, κατέστρεψαν τους δεκάδες φράχτες που έχουν στηθεί τον τελευταίο καιρό στην γαλλική πλευρά του τούνελ, και έφθασαν έως το τελευταίο εμπόδιο όπου συνάντησαν την σθεναρή αντίσταση της αστυνομίας. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα» και «δεν είμαστε ζώα» οι εκατοντάδες μετανάστες ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή στάση των αρχών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν βία αλλά και χημικά για να τους απωθήσουν.

Τα χθεσινβραδινά επεισόδια έρχονται ως κορύφωση της έντασης που ανεβαίνει στην περιοχή, καθώς κάθε μέρα συγκεντρώνεται όλο και μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που θέλουν να περάσουν στην Αγγλία δια μέσου του Τούνελ της Μάγχης το μήκος του οποίου φθάνει στα 50 χλμ. Εδώ και αρκετό καιρό γίνονται κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες για να περάσουν απέναντι (αρκετές φορές με θύματα), όμως η χθεσινή διαμαρτυρία ήταν η πιο έντονη από τότε που εμφανίστηκαν οι μετανάστες στην περιοχή. 

Η κατάσταση με τους μετανάστες αλλά και μια σειρά από απεργίες των εργαζομένων στα φέρι μποτ της Γαλλίας, έχουν μειώσει δραστικά το εμπόριο και έχουν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των επιβατών και τουριστών τον τελευταίο μήνα. Τα συμβάντα αυτά έχουν θορυβήσει και τις δυο πλευρές, Γαλλική και Αγγλική, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν και οι δυο κυβερνήσεις να ξεκινήσουν πλέον σοβαρές συζητήσεις για το θέμα.

Και για τις δυο κυβερνήσεις, το μεταναστευτικό αναδεικνύεται πλέον θέμα πρώτης προτεραιότητας, ενώ υποστηρίζουν ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα στις ρίζες του. Βέβαια δεν λείπουν και τα παράπονα από τους πιο σκληρούς σ' αυτό το θέμα Άγγλους, οι οποίοι κατηγορούν τις γαλλικές αρχές της άλλης πλευρές ότι είναι αρκετά πιο χαλαρές στην αντιμετώπιση των μεταναστών.
Κλείσιμο

Όπως και να έχει πάντως, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι έστω και με αυτόν τον τραγικό τρόπο, οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης ανακαλύπτουν το πρόβλημα της μετανάστευσης. Και τώρα που η κρίση χτυπά και την δική τους πόρτα, ίσως αποδειχθή η καλύτερη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στην Ε.Ε. χωρίς τις αγκυλώσεις και τους παράλογους νόμους που ισχύουν μέχρι σήμερα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης