Αίγυπτος: Νεκρά 2 ηγετικά στελέχη τζιχαντιστικής οργάνωσης

Αίγυπτος: Νεκρά 2 ηγετικά στελέχη τζιχαντιστικής οργάνωσης

Μετά από διήμερες επιθέσεις της αεροπορίας, ανάμεσα στους 70 νεκρούς εντοπίστηκαν τα πτώματα των δυο ηγετικών μορφών της Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακντίς

Αίγυπτος: Νεκρά 2 ηγετικά στελέχη τζιχαντιστικής οργάνωσης
Δυο από τα ανώτερα στελέχη της Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακντίς, Ισλαμιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο ISIS, σκοτώθηκαν σε επιχείρηση, κοντά στην πόλη Σείχ Ζουβέιντ, στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Παλαιότερα, η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρούνταν παρακλάδι της αλ-Κάιντα, όμως πλέον, έχει δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας.

Διάφορες πηγές ανέφεραν στο αιγυπτιακό δημόσιο κανάλι MENA, πως ένας από τους νεκρούς ήταν ο Καμάλ Αλάμ, που θεωρείται ένας εκ των αρχηγών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο Αλάμ, βρισκόταν μεταξύ άλλων 70 ατόμων που σκοτώθηκαν από της αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στο Σινά, τις τελευταίες 48 ώρες, ως αντίποινα για μια επίθεση της Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακντίς στο χωριό Σείχ Ζουβέιντ πριν από μερικές μέρες.

Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν πως 35 άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη τη νύχτα και άλλα τόσα χτες τη νύχτα, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις επιθέσεις της αιγυπτιακής αεροπορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης