Ισχυρά κίνητρα για επιστροφή των νέων της Ουγγαρίας στην πατρίδα τους

Ισχυρά κίνητρα για επιστροφή των νέων της Ουγγαρίας στην πατρίδα τους

Με επίδομα 320 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο και δωρεάν εισιτήρια η Ουγγαρία καλεί τους νέους της να επιστρέψουν και να εργαστούν μέσα στην χώρα τους 

Ισχυρά κίνητρα για επιστροφή των νέων της Ουγγαρίας στην πατρίδα τους
Την ίδια ώρα που η Ελλάδα χάνει τους νέους και τα καλύτερα μυαλά της στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας, η Ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε να "τρέξει" ένα πρόγραμμα επιστροφής των νέων της πίσω. 

Με την ονομασία "Come home, young person" το πρόγραμμααυτό προσφέρει περί τα 320 ευρώ ανά μήνα για έναν ολόκληρο χρόνο σε κάθε νέο που θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Μαζί προσφέρει και δωρεάν τα εισιτήρια για τις πτήσεις όσων αποφασίσουν να κάνουν αυτό το βήμα.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη του προγράμματος στα τέλη Απριλίου, περί τους 800 νέους της χώρας επωφελήθηκαν από το εν λόγω πρόγραμμα.Στόχος του προγράμματος είναι να ανακόψει το κύμα εξόδου των νέων από την χώρα αλλά και να φέρει πίσω αρκετούς από αυτούς που έχουν ήδη φύγει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα αντιμετώπιζε σημαντική εκροή νέων προς αναζήτηση δουλειάς στο εξωτερικό, καθώς ο αριθμός τους είχε εξαπλασιαστεί από το 2009 μέχρι το 2014. Ενώ ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 77% από αυτούς είναι κάτω των 40 ετών, και υψηλά καταρτισμένοι στον επαγγελματικό τους τομέα.

Η ουγγρική κυβέρνηση ελπίζει ότι η προσφορά της θα γίνει δεκτή ως αρκετά γενναιόδωρη από τους νέους της χώρας. Οποιαδήποτε σύγκριση με τα δεδομένα της χώρας μας, πέρα από περιττή είναι και ιδιαίτερα δυσάρεστη.    
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης