Λιβύη: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Σύρτης

Λιβύη: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Σύρτης

Εκμεταλλεύτηκαν την αποχώρηση των στρατιωτών από την αεροπορική βάση - Αντεπιτίθεται ο στρατός

Λιβύη: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Σύρτης
Το διεθνές αεροδρόμιο της Σύρτης στη Λιβύη κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Associated Press.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών 166 στην Μισράτα, εξηγώντας ότι οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους ανάγκασαν τους Λίβυους στρατιώτες να αποχωρήσουν από τη αεροπορική βάση της αλ-Καρνταμπίγια.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή τους οι τζιχαντιστές αναφέρουν ότι κατέλαβαν και ορισμένα κτίρια κοντά στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Μουαμάρ Καντάφι για την δημιουργία του αγωγού νερού, τον Μεγάλο Τεχνητό Ποταμό.

Από την άλλη, οι μαχητές του ισλαμικού συνασπισμού Φατζρ Λίμπια («Αυγή της Λιβύης»), βομβάρδισαν από αέρος περιοχή που θεωρείται προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους προκαλώντας φθορές, αλλά όχι θύματα.

Την ίδια στιγμή, ο Μοχάμεντ Αλ Σάμι, αξιωματούχος που πρόσκειται στη Φατζρ Λίμπια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η βάση έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, εξηγώντας ότι οι άνδρες της τρομοκρατικής οργάνωσης εκμεταλλεύτηκαν επιχείρηση αναδίπλωσης των στρατιωτών, με αποτέλεσμα να διείσδυσαν να καταλάβουν τον αερολιμένα. 
Κλείσιμο

Μέσω Twitter οι τζιχαντιστές ανέφεραν πως σημειώθηκαν «σφοδρές μάχες» με τους
στρατιώτες της Φατζρ Λίμπια «σε όλους τους τομείς της Σύρτης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης