Τυνησία: Επτά νεκροί από επίθεση στρατιώτη σε στρατιωτική βάση

Τυνησία: Επτά νεκροί από επίθεση στρατιώτη σε στρατιωτική βάση

Τουλάχιστον 13 οι τραυματίες - Ο δράστης αυτοκτόνησε - Οι τοπικές αρχές αποκλείουν την τρομοκρατική ενέργεια

Τυνησία: Επτά νεκροί από επίθεση στρατιώτη σε στρατιωτική βάση
Στιγμές πανικού σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση της περιοχής Μπάρντο στην Τυνησία, όταν ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του.

Όπως αναφέρει το BBC από τα πυρά έπεσαν νεκροί επτά στρατιώτες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 13, ενώ έγινε γνωστό ότι ο δράστης είχε παυθεί από τα καθήκοντά του για άγνωστο ακόμα λόγο.

Βέβαια, αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για τρομοκρατική επίθεση καθώς η στρατιωτική βάση βρίσκεται κοντά στο μουσείο του Μπάρντο όταν τον περασμένο Μάρτιο ομάδα ισλαμιστών είχε σκορπίσει το θάνατο σε 22 επισκέπτες εκ των οποίων πολλοί Δυτικοί τουρίστες.

Ωστόσο, ο υπουργός Αμύνης της χώρας διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επίθεση τέτοιου τύπου εξηγώντας ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Ανάλογη επιβεβαίωση έφτασε και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Μοχάμεντ Αλί Αρούι, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή επίθεση στην Τυνησία στην στρατιωτική βάση της Μπουτσούτσα δεν έχει τρομοκρατικό ύφος».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας εισέβαλε στην βάση και αφού κατάφερε να αποσπάσει όπλο από έναν στρατιώτη άνοιξε πυρ σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο. Λίγη ώρα αργότερα λέγεται πως ο δράστης αυτοκτόνησε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης