Γιόσκα Φίσερ: «H Ελλάδα είναι για λύπηση»

Γιόσκα Φίσερ: «H Ελλάδα είναι για λύπηση»

Γράφει για τη διπλή τραγωδία της χώρας και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα τελευταία έξι χρόνια 

Γιόσκα Φίσερ: «H Ελλάδα είναι για λύπηση»
«H Ελλάδα είναι για λύπηση», υποστηρίζει ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επί συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Υπό τον τίτλο «Η διπλή τραγωδία της Ελλάδας», ο Γιόσκα Φίσερ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα τελευταία έξι χρόνια , από το 2009 μέχρι σήμερα.  

Κλείσιμο
«Το 2009 η Ελλάδα έγινε το "πειραματόζωο" της Ευρώπης με την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα έχει αυτή την κυβέρνηση», επισημαίνει ο Φίσερ. 

«Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση, η οποία αρχικά  παρουσιάστηκε ως η μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτή την ευκαιρία δεν την εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας και της διακυβέρνησης της χώρας», αναφέρει στην εφημερίδα το ιδρυτικό στέλεχος των Γερμανών Πρασίνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριος από το 1998 έως το 2005, έκανε πρόσφατα ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ζει στη χώρα των ονείρων και τονίζοντας πως καλό θα ήταν να επιστρέψει στην ρεάλ πολιτίκ.     
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης