Ισραήλ: Καταδικάστηκε Παλαιστίνιος σε 30 χρόνια φυλακή

Ισραήλ: Καταδικάστηκε Παλαιστίνιος σε 30 χρόνια φυλακή

Στον απόηχο της κόντρας μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων, ο άνδρας κατηγορήθηκε πως αποπειράθηκε να προκαλέσει εκρήξεις σε δεκάδες σπίτια Ισραηλινών

Ισραήλ: Καταδικάστηκε Παλαιστίνιος σε 30 χρόνια φυλακή
Δικαστήριο του Ισραήλ, καταδίκασε έναν Παλαιστίνιο, από την ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ, σε 30 χρόνια φυλακής για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο 50χρονος Αζίζ Οουεϊσάτ, κρίθηκε ένοχος για απόπειρες, συμπεριλαμβανομένης μιας, κατά την οποία επιτέθηκε με τσεκούρι σε έναν 73χρονο υπερβολικά θρήσκο Εβραίο, κοντά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως και την καταστροφή σωλήνων αερίου σε διάφορα σπίτια της πόλης, με σκοπό να προκαλέσει έκρηξη στα σπίτια των Εβραίων κατοίκων τους.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Οουεϊσάτ απολογήθηκε πως οι επιθέσεις έγιναν ως αντίποινα για τις πράξεις των Ισραηλινών αρχών στο τέμενος αλ-Άκσα που αποτελεί κοινό χώρο λατρείας για Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Το συγκεκριμένο τέμενος αποτέλεσε χώρο φοβερών αναταραχών κατά το περασμένο έτος, κατά τις οποίες κάμποσοι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν και σκότωσαν Ισραηλινούς, ενώ οι δράστες σκοτώθηκαν επί τόπου από την αστυνομία.

Οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι κατηγορούν τους Εβραίους ότι προσπαθούν να οικειοποιηθούν το τέμενος.

Οι Εβραίοι με τη σειρά τους, έχουν άδεια να εισέρχονται στο τέμενος, καθώς Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις ελέγχουν την είσοδο, αλλά δεν επιτρέπεται να προσευχηθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης