Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα από τη χιονοστιβάδα στο Έβερεστ

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα από τη χιονοστιβάδα στο Έβερεστ

«Κάτω από τη χιονοστιβάδα φοβόμουν ότι θα πεθάνω», δηλώνει ο Μικέλε Μπατέλι που καταπλακώθηκε από πάγο και χιόνι μαζί με το στέλεχος της Google, Νταν Φρέντινμπεργκ

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα από τη χιονοστιβάδα στο Έβερεστ
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70 εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από το χιόνι, έπειτα από τη χιονοστιβάδα που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της στο Έβερεστ μετά τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν το κορυφαίο στέλεχος της Google, Νταν Φρέντινμπεργκ, ο οποίος παγιδεύτηκε θανάσιμα κάτω από το πυκνό χιόνι. Μαζί του βρισκόταν και ο διασωθείς Ιταλός ορειβάτης και συνάδελφος του θανόντος, Μικέλε Μπατέλι.

Μετά την διάσωσή του ο 36χρονος Ιταλός περιγράφει στην Corriere della Sera τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε.

«Κάτω από τα σύννεφα εμφανίστηκε η πιο μεγάλη χιονοστιβάδα που έχω δει ποτέ. Το πλάτος της έφτανε το ένα χιλιόμετρο», λέει ο Μπατέλι, ο οποίος βρισκόταν τη στιγμή της τραγωδίας στην ίδια σκηνή με τον Φρέντινμπεργκ.

Ο 36χρονος που εργάζεται στην Google και είναι αρμόδιος της Mountain View που στόχο έχει να καταγράψει μεταξύ άλλων τις πιο ψηλές κορυφές βουνών στον κόσμο.
Κλείσιμο

«Ήταν γύρω στις 12:15 και βρισκόμουν στη σκηνή με τον καλό μου φίλο και συνάδελφο Νταν Φρέντινμπεργκ. Ξαφνικά άκουσα ένα τεράστιο κρακ στον πάγο κάτω από εμάς και η σκηνή μετακινήθηκε γύρω στο μισό μέτρο», εξηγεί ο 36χρονος.

Ο Μπατέλι βγήκε κατευθείαν έξω από τη σκηνή, παίρνοντας μαζί του το μπουφάν του.
«Μόλις βγήκα άκουσα έναν ακόμα πιο δυνατό θόρυβο από τα βράχια που έσπαγαν. Έμοιαζε σαν η γη να είχε ανοίξει στα δύο», συνεχίζει.

«Τα σύννεφα ήταν χαμηλά και δεν φαίνονταν οι κορυφές, επομένως δε μπορούσα να καταλάβω από πού θα μπορούσε να έρθει η χιονοστιβάδα. Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν στην πλευρά του Έβερεστ, αλλά ήταν μόνο η ηχώ. Στην πραγματικότητα, ερχόταν από το βουνό Πουμόρι, πίσω μας», συμπληρώνει.

Όπως λέει μέσα σε λίγα λεπτά συνέβησαν όλα. Η χιονοστιβάδα κάλυψε τις σκηνές και πάγος, χιόνι, βράχια και συντρίμμια κάλυψαν τα πάντα.

«Κάτω από τη χιονοστιβάδα ανέπνεα χιόνι. Νόμιζα ότι θα πεθάνω», θυμάται με τρόμο ο Μπατέλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης