Κέρι: Ολονύχτιες συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Κέρι: Ολονύχτιες συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Τουλάχιστον ως το πρωί της Πέμπτης θα παραμείνει στη Λωζάννη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών 

Κέρι: Ολονύχτιες συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
Τουλάχιστον ως το πρωί της Πέμπτης θα παραμείνει στη Λωζάννη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του Μαρί Χαρφ.

«Εξακολουθούμε να σημειώνουμε προόδους, όμως δεν έχουμε καταλήξει σε μια πολιτική συμφωνία», είπε η Χαρφ. «Γι' αυτό ο υπουργός Κέρι θα παραμείνει στη Λωζάννη τουλάχιστον ως την Πέμπτη το πρωί για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προέτρεψε σήμερα την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) να «αδράξει τη στιγμή» για να επιτευχθεί μια συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι αυτή η ευκαιρία ενδέχεται να μην επαναληφθεί ποτέ.

«Οι φίλοι μας πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συζητήσουν με το Ιράν στη βάση του σεβασμού ή θέλουν να συνεχίσουν (να διαπραγματεύονται) στη βάση της άσκησης πιέσεων» συνέχισε ο ίδιος, καλώντας τις μεγάλες δυνάμεις να «επιλέξουν μια νέο οδό ενώπιον του ιρανικού λαού».

«Επί πολλών θεμάτων, βρήκαμε λύσεις, όμως υπάρχουν πολυάριθμα σημεία στα οποία υπάρχουν διακυμάνσεις... Συζητάμε ταυτόχρονα με 6 χώρες που έχουν διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία, υπάρχουν αρκετές φορές (ανάμεσά τους) διαφορές απόψεων» τόνισε ο Ζαρίφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης